04 / 05 / 2024

İMSAD çocuklara doğal afeti öğretiyor!

İMSAD çocuklara doğal afeti öğretiyor!

Türkiye İMSAD, 6 ila 13 yaş arası ilköğretim öğrencilerini doğal afetler konusunda bilinçlendirmek için kolları sıvadı. 'Güvenli Yapı Malzemeleri Eğitim Merkezi'nde çocuklara afetlerle ilgili eğitim programları uygulanacak...


Türkiye İMSAD, 6 ila 13 yaş arası ilköğretim öğrencilerini doğal afetler konusunda bilinçlendirmek için kolları sıvadı. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle planlanan 'Güvenli Yapı Malzemeleri Eğitim Merkezi'nde çocuklara afetlerle ilgili eğitim programları uygulanacak. Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, afetlerin zararlarının asgariye indirilmesi için görsel, işitsel ve duyumsal deneyimler yoluyla küçük yaşlarda verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yetişener, merkezi bir lokasyonda 4 bin metrekarelik alanda hayata geçirilmesi planlanan projenin 4 milyon liraya mal olacağını söyledi. 


Merkezde neler olacak? 

Kütüphane, konferans-kokteyl ve sergi salonu, atölyeler, ofis ve kafenin yer alacağı merkezde İstanbul'da yaşanan afetlere ait anı ve bellek bölümleri yer alacak. Yangın, su baskını gibi olası felaketler karşısında yapılacak çalışmaların anlatıldığı film gösterimleriyle afetlerden kurtulma bilgileri aktarılacak. 


Sabah Gazetesi