12 / 05 / 2024

Gram altına savaş dopingi! Dikkat! Rusya ve Ukrayna savaşı...

Gram altına savaş dopingi! Dikkat! Rusya ve Ukrayna savaşı...

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları artacak mı? Altın fiyatları savaştan nasıl etkilendi? İşte detaylar...


 

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları için kritik uyarılar geldi. Altın yatırımcıları son zamanlarda gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşının altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının derinden etkilediği altın fiyatları 2020 yılının Ağustos ayında tarihin en yüksek rakamlarına ulaşmıştı. Milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yükselen altın fiyatları henüz zirveyi görmedi. 

 

Gram altına savaş dopingi! Dikkat! Rusya ve Ukrayna savaşı...

 

Yaşanan son dakika gelişmelerine göre, gram altın 900 liraya ulaşırken, çeyrek alın 1.479 liradan, cumhuriyet altını da 6 bin 58 liradan satılıyor.

 

ALTIN YATIRIMCILARI SAVAŞTAN NASIL ETKİLENDİ?

 

Finansmynet'te yer alan habere göre, Commerzbank stratejistleri konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada yatırımcıların, altına desteğini sürdürmesini bekliyor ve konuyla ilgili olarak şunları belirtiyor: “Görünüşe göre, artan Rusya-Ukrayna ihtilafının arka planında yatırımcıların güvenlik ihtiyaçları hala önemli. Piyasa katılımcıları arasındaki yüksek riskten kaçınma, düşen hisse senedi piyasalarında ve önemli ölçüde düşük tahvil faizlerinde de belirgin. Her ikisi de altını güvenli bir liman olarak çekici kılan faktörler” 

 

Dolar nereye gidiyor? Uzman ekonomistten korkutan açıklama!