29 / 03 / 2024

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu tüm hızıyla sürüyor!

 Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu tüm hızıyla sürüyor!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu tüm hızıyla sürüyor. Otoyolun Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa-İzmir kesimlerinin yüzde 30 ' u tamamlandı. 2015 sonunda İzmit Körfez geçişi asma köprüsünün de tamamlanması hedefleniyor...



Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu tüm hızıyla sürüyor. Otoyolun Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa-İzmir kesimlerinin yüzde 30'u tamamlandı. 2015 sonunda İzmit Körfez geçişi asma köprüsünün de tamamlanması hedefleniyor. 



12 viyadükten V1'den V6'ya kadar olan başlık kirişi ve ön germeli kirişi montaj aşamasında. V7'de ise temel-elevasyon seviyesinde imalat devam ediyor. Yetkililer, "Projenin Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde toprak işleri çalışmaları devam ediyor. Bu kesimde 12 adet köprü, 5 adet üst geçit ve 117 adet küçük sanat yapısında çalışmalar sürüyor.Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa-İzmir kesimlerinde bugün itibariyle yüzde 30 fiziki gerçekleşme sağlandı" dediler. 


Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en maliyetli projelerinden olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa-İzmir kesimlerinin yüzde 30'luk kısmı bitti. Karayollan Genel Müdürlüğü'nün ÎHA'ya yaptığı açıklamaya göre, Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez geçişi ve bağlantı yollan dahil) otoyol projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 ldlometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda. Projenin Anadolu otoyolu üzerindeki Gebze köprülü kavşağından Ankara yönüne yaklaşık 2,5 ldlometre sonra teşldl edilecek bir köprülü kavşakla başlayıp İzmir çevre yolu üzerindeki mevcut otogar kavşağında son bulduğunu ifade eden yetkililer. "252 metre kule yükseldiği, 36 metre genişliğe sahip bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez geçişi asma köprüsü inşaasında kuzey ve güney ankraj bölgesinde kazılar tamamlandı. Şu an beton imalatı sürüyor" dedi. 



Yeni Şafak Gazetesi