28 / 04 / 2024

Gaziantep Sahinbey'in konut sıkıntısı kalkacak!

 Gaziantep Sahinbey'in konut sıkıntısı kalkacak!

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi 20 bin yeni daire yaparak ilçede uzunca bir süredir yaşanan konut sıkıntısını ortadan kaldırmayı planlıyor.Mehmet Tahmazoğlu, "Bu konutları kendi olanaklarımızla yapıyoruz" dedi.



Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi, ilçede yeni 20 bin konut yapmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar 5 bin konut ürettiklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Bu konutları kendi olanaklarımızla yapıyoruz. Tek başına bu kadar konut yapan belediye yok. İnşallah seçimi kazanırsak önümüzdeki dönemde 20 bin toplu konut yaparak ilçemizin bu konudaki sorunun büyük ölçüde çözmeyi planlıyoruz. Yapacağımızın konutların önemli bölümü yeni açılan bölgelerde olacak. Bir kısmını ise kentin bazı bölgelerinde kentsel dönüşüm ile yapacağız" dedi. 

Kentin güneyinde havaalanı ile Burç kavşağını birbirine bağlayacak 12 şeritli 12 kilometrelik yolun tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Mehmet Tahmazoğlu, "Bu yol merkezin yoğunluğu kaldıracak, sanayiye ve KÜSGET'e olan ulaşımı kolaylaştıracaktır. Yine İnönü Caddesi'nin yükünü azalmak amacıyla buna paralel bir yol daha yapacağız. Özdemirbey Caddesi'ni de 6 şerit olarak Akkent'e aynı şekilde ulaştıracağız" diye konuştu. 

Yeşilvadi Parkı hakkında da bilgiler veren Tahmazoğlu, "Bu parkımızı kentin güney aksında gecekondulaşmayı da bitirdi. 1 milyon 700 bin metrekarelik bölgede çeşitli aktivite yerleri ve yeşil alanlar olacak. 86 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, 2 bin 500 kişilik amfi tiyatro, buz pisti ve tematik oyunlar yer alacak. 

Çevresindeki 7 milyon metrekarelik bir alan var, burasının önemli bölümü düzgün bir kentleşme için kullanacak" dedi. 


Sabah Güneyli