07 / 05 / 2024

Gayrimenkulde 2014 küçük firmaların yılı olacak!

 Gayrimenkulde 2014 küçük firmaların yılı olacak!

Mete Varas, " Son çalkantılardan dolayı özellikle büyük ölçekli karma projelerde durulma olabilir. Fakat bu dönemde küçük oyuncular daha hızlı yol alabilir " değerlendirmesini yaptı...



Gayrimenkul sektörünün 2014 yılıyla ilgili değerlendirme yapan Reidin Gelişen Avrupa Müdürü Mete Varas, bu yılın önceki yıla göre daha düşük büyümeli ve yüksek enflasyonlu olabileceğini kaydederek, "İnşaat maliyetleri fiyata yansıyabilir. Türkiye'de durdurulamayan arz var. Kredi fazüerinin de yükselmesiyle fazlaca oluşmuş arzda durulma beklenebilir" diye konuştu. Varas, "Son çalkantılardan dolayı özellikle büyük ölçekli karma projelerde durulma olabilir. Fakat bu dönemde küçük oyuncular daha hızlı yol alabilir" değerlendirmesini yaptı. İyi tasarlanmış, finansal enstrümanların yaygın olduğu ve finansmanı garanti edilmiş projelerin talebe cevap vereceğini aktaran Varas, "Fikirtepe dışında, kentsel dönüşüm projeleri bu örneğe girmeden devam edecek" dedi. 


Stok erime hızı yüzde 7.7 oldu Konut sektöründe stok erime hızıyla ilgili de bilgi veren Varas, 2013'ün Kasım ayında stok erime hızınının 7.74'ye çıktığını söyledi. Erime hızının Anadolu Yakası'nda daha yüksek olduğu dikkat çekiyor. Kasım'da Anadolu'da oranlar yüzde 8.54 olurken, Avrupa Yakası'nda yüzde 8.01 oldu. 


Dünya Gazetesi