25 / 04 / 2024

EXPO 2016 Antalya'nın kanalizasyon hattına başlandı!

EXPO 2016 Antalya'nın kanalizasyon hattına başlandı!

EXPO 2016 Antalya alanının atık suyunu Lara Arıtma Tesisi'ne taşıyacak kanalizasyon hattına başlandı. Hat, Aksu İlçesi'nin ihtiyacına da cevap verecek şekilde planlandı. Genel Sekreter Gülay Kanalizasyon çalışmaların 2015 yılı ikinci yarısında bitirilmesini planladıklarını ifade etti.


EXPO 2016 Antalya alanının atık suyunu Lara Arıtma Tesisi'ne taşıyacak kanalizasyon hattına başlandı. Hat, Aksu İlçesi'nin ihtiyacına da cevap verecek şekilde planlandı. 


EXPO 2016 Antalya'nın batı bölgesine kumlan pompa istasyonundan başlayacak 14 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon hattı, Aksu Çayı boyunca giderek, Lara Arıtma Merkezi'ne ulaşacak. Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ile birlikte yürütülen çalışmalarda, hat boyunca 800 milimetre ile 1400 milimetre arasında değişen çapta borular kullanılacak. EXPO 2016 Antalya'nın ihtiyacının çok üzerinde planlanan hat, Aksu İlçesi'nin ana kanalizasyon hattı olacak. 


Expo'lann ayru zamanda birer bölgesel kalkınma projesi olduğunu belirten EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, EXPO 2016 Antalya ülkemize, Antalya'ya ve Aksu İlçesi'ne değer katacak ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak. Yapılan kanalizasyon hattı da, sadece EXPO alanının değil, uzun yıllar Aksu İlçesi'nin kanalizasyon ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandı" dedi. 


Kanalizasyon çalışmaların 2015 yılı ikinci yarısında bitirilmesini planladıklarını ifade eden Genel Sekreter Gülay, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız ve Yönetim Kumlu Başkanımız Sayın Mehdi Eker, eski Antalya Valimiz Sayın Sebahattin Öztürk ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel'in kanalizasyon hattının yapımı başta olmak üzere, raylı sistemin EXPO alanına kadar getirilmesi ve kuzey çevre yolu konusundaki gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.



Antalya Hilal