05 / 05 / 2024

Erzurum Güneş Enerji Santrali Projesi'nin yatırım aşamasına gelindi!

 Erzurum Güneş Enerji Santrali Projesi'nin yatırım aşamasına gelindi!

Türkiye'de lisanslı güneş enerjisi üretimi için düzenlenen yarışmaların ilk turunu kazanan projelerde yatırım aşamasına geldi.



Yaklaşık yatırım tutarı 10 milyon lira olarak öngörülen Erzurum Güneş Enerji Santrali Projesi'nin, 15,5 ayda hayata geçirilmesi ve proje kapsamında yılda 8 milyon kilovatsaat elektrik üretilmesi planlanıyor.


Türkiye'de lisanslı güneş enerjisi üretimi için düzenlenen yarışmaların ilk turunu kazanan projelerde yatırım aşamasına geldi. Yaklaşık yatırım tutarı 10 milyon lira olarak öngörülen Erzurum Güneş Enerji Santrali Projesi'nin, 15,5 ayda hayata geçirilmesi ve proje kapsamında yılda 8 milyon kilovatsaat elektrik üretilmesi planlanıyor. 


Lisanssız güneş yatırımlarının yanısıra lisanslı üretim tesislerinin enerji üretimine katkıda bulunmasına yönelik girişimler için somut adımlar atılmaya başlandı. Bu alanda üretim yapmak isteyen yatırımcıların ikinci ve üçüncü tur yarışmalarda kıyasıya rekabet ettiği günlerde, ilk yarışmanın kazananlarından Halk Enerji Yatırımları Üretim ve İnşaat AŞ güneş enerjisinden elektrik üretim tesisi için çevresel etki değerlendirme süreci için başvuruda bulundu. 


Yeni Şafak