23 / 04 / 2024

Emlak sektörünün dev projeleri CNR'da sergileniyor!

 Emlak sektörünün dev projeleri CNR'da sergileniyor!

Emlak sektörünün dev projeleri CNR'da sergileniyor. Özellikle Körfez ülkelerinin ilgi gösterdiği fuara Türk Cumhuriyetleri ve Rusya'dan da firmalar katıldı. Türk inşaat sektörünün dev oyuncularının yer aldığı fuara, 4 günde 25 binin üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor.


Emlak sektörünün önde gelen firmaları ve dev projelerin yer aldığı "Emlak 2014-Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı", CNR EXPO'da başladı. 11-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuara geçen yıla oranla yabancı ilgisi yoğun oldu. Özellikle Körfez ülkelerinin ilgi gösterdiği fuara Türk Cumhuriyetleri ve Rusya'dan da firmalar katıldı. Türk inşaat sektörünün dev oyuncularının yer aldığı fuara, 4 günde 25 binin üzerinde ziyaretçinin katılması bekleniyor. 


AĞA'DAN TEK KALEMDE 145 MİLYON DOLARLIK SATIŞ


Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesindeki B4 blokun tamamını 145 milyon dolara sattıklarını açıkladı. Ağaoğlu daha önceden temasta oldukları ve görüşmelerini yaptıkları bu yatırımın fuarda kesinleştiğini söyledi. Ağaoğlu "Suudi Arabistan'dan Omary ailesine tek kalemde bir blok sattık. Yatırım için değil, aileleriyle birlikte oturmak için aldılar. Bu aileye daha önce My World Europe'tan 50 milyon, Maslak 1453'ten 20 milyon dolarlık satış yapmıştık" diye konuştu. Fuarı beğendiğini ancak bu tip organizasyonların yurtdışında da tanıtımının iyi yapılması gerektiğini söyleyen Ağaoğlu, "Dubai'deki Cityscape, Fransa'daki MIPIM fuarlarına rakip olacak organizasyonlar yapmalıyız" dedi.


SUUDİ YATIRIMCIYA 39 MİLYON $'LIK BLOK


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, geçen yıl bu fuarda yabancılara 18 daire sattıklarını, fuarda yaptıkları bağlantılarla sonradan 9 konutun daha satışının yapıldığını belirtti. Bu yılın daha hareketli olacağını söyleyen Demir, Hadımköy'deki Demir La Vida projelerinden 39 milyon dolar değerindeki bir bloku Suudi yatırımcıya satmak için fuarda anlaşma yapacaklarını dile getirdi.


İSTİKRAR DEVAM ETTİKÇE BURADAYIZ


Ortadoğulu dev yatırımcı Maknoon Grup Genel Müdürü Jamila Öztürk, Türkiye'de 250 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, "Türkiye'de hareketli bir siyasi ortama şahit olduk. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen siyaset ve ekonomi bu sarsıntıları atlatmayı başardı. İstikrar devam ettikçe ve Arap yatırımcının önü açık bırakıldığı sürece Türkiye'ye Arap sermayesi gelmeye devam edecektir" diye konuştu.


3 SAATTE 13 DAİRE


Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, Türkiye'de bulunan Arap kökenli herkesin bu fuara ilgi gösterdiğini belirterek, "İlgi çok büyük. Fuarın açılışından itibaren ilk 3 saatte 13 daire sattık" diye konuştu.


HERKESİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR


CNR  Emlak  2014 Fuarı'nın açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptı. Herkesin istediği kadar Türkiye'den konut alabileceğini belirten Zeybekci, Mütekabiliyet Yasası ile konut sahibi olma konusunda dünya ile Türkiye arasındaki bütün engellerin kaldırıldığını ifade etti. Zeybekci, "Yabancılar, Türkiye'de konut sahibi olmak için can atıyor. İsteyen herkes bu topraklarda konut sahibi olabilir. Herkesin başımızın üzerinde yeri var" dedi. Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Ravil Zaripov da sanayi, otomotiv, kültür, turizm başta olmak üzere tüm sektörlerde iki ülke ilişkilerinin güçlendiğine dikkat çekti. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de fuarın, emlak yatırımlarının yurtdışında pazarlamak için önemli olduğunu söyledi.


20 BİN METREKARE 250 FİRMA


CNR Emlak Fuarı'nda yıldız projeler görücüye çıkacak. Fuarda A ve B sınıfı villa, konut ve toplu konut projeleri, rezidanslar, AVM ve iş merkezleri, plazalar, sanayi siteleri ve organize sanayi bölgelerinin tanıtımı yapılıyor. CNR Emlak Fuarı Ağaoğlu, AKS Grup, Demir İnşaat, E7 Yapı, Karden İnşaat, Makro İnşaat, NEF, Ortadoğu Grup, Polat Yol Yapı, Özyurtlar, Rumeli Yapı, Yalçınlar gibi sektörün öncü firmalarının katılımı ile gerçekleşecek. Fuarda sergilenen projelerden bazıları şöyle: Resim  İstanbul  , Tema İstanbul, Renovia İstanbul, Gülpark Yaşam, Demir Romance, NLogo, GölMahal, Olimpa Park, NEF Ataköy 22, Estonşehir, Maslak 1453 İstanbul.


FUARA ÖZEL YÜZDE 10 İNDİRİM


Future Park'ta fuara özel yüzde 10 indirim uyguladıklarını ve proje içindeki otel için yabancı yatırımcılarla görüştüklerini söyleyen Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Genç, "30 katlı 312 odalı otelimiz için fuara gelen yabancı yatırımcılarla görüşüyoruz" diye konuştu. E7 Yapı ise temas halinde olduğu Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki şirketlerin temsilcileriyle görüşmeye başladı. CEO Ersin Aydeniz, "İlk günde beklediğimizin üzerinde talep aldık" dedi.



Sabah