06 / 05 / 2024

Ege Medeniyetleri Müzesi imara girdi!

 Ege Medeniyetleri Müzesi imara girdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale'de yapılacak Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi'nin imar planı, İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı...



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale'de yapılacak Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi'nin imar planı, İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Müze, sergi alanları ve kültürel tesisler ile açık-kapalı otoparkların yer alacağı alanda tespit ve ölçüm çalışmaları başladı. Projenin tamamlanmasıyla, bölgedeki turizm varlığının ciddi olarak hareketlenmesi bekleniyor. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandıracağı Kadifekale'deki Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi imar planı revizyonu, İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca onaylandı. Konunun imar programına alınabilmesi için Aralık 2013'teki Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde karar alan Büyükşehir Belediyesi, böylece kent kültür ve turizmi açısından önemli bir adım daha atmış oldu. 


Ticaret Gazetesi