25 / 04 / 2024

Ege Koruge Boru piyasaya sürüldü!

Ege Koruge Boru piyasaya sürüldü!

Ege Yıldız Genel Müdür Yardımcısı Salih Algun, Ege Plast'ın Çiğli Modern üretim tesislerinde alt yapı grubu ürün setine dahil ettiği Ege Koruge Boru'nun üretimine 2014'ün başında başladıklarını söyledi...


Ege Yıldız Genel Müdür Yardımcısı Salih Algun, Ege Plast'ın Çiğli Modern üretim tesislerinde alt yapı grubu ürün setine dahil ettiği Ege Koruge Boru'nun üretimine 2014'ün başında başladıklarını söyledi. Algun, kanalizasyon, drenaj, yağmur, endüstriyel ve evsel atık su hatlarında kullanılan uzun çalışma ömrüne sahip Ege koruge borularının EN ISO 13476-3'e uygun olarak SN 4 ve SN 8 sınıflarında üretildiğini söyledi. Algun "Yüksek yoğunluklu polietilen malzemeden çift cidarlı olarak üretilen Ege koruge borular, esnek sızdırmaz ve yer sarsıntılarından etkilenmemektedir" dedi. Borunun özellikleri hakkında bilgi veren Algun şunları söyledi: "Ege koruge borular, bakım kolaylığı, hafif olması nedeniyle de taşıma ve stoklama kolaylığı sağlıyor. Yüksek akış performasına sahip atık su kanalizasyon sistemlerinde toprak altına yapılan boru uygulamalarında döşeme kurallarına mutlaka uyulması gerekiyor." 


'DÖŞEME KURALLARINA UYULMALI' 

Algun öncelikle 150-500 mm aralığında çapların üretimini gerçekleştirdiklerini belirtti. Koruge boru ve ek parçalarının contalı geçme yöntemi ile birleştirildiğini ifade eden Algun döşeme sırasında dikkat edilmesi gereken konuları şöyle anlattı: "Borular toprak altında dış yüklere maruz kalırlar. Bu nedenle toprak ve trafik yükü gibi dış yüklerin etkisi çok önem kazanır. Bu yükler analiz edilerek boru tipinin seçimi yapılmalıdır. Atık su kanalizasyon sistemlerinde toprak altına boru uygulamalarında döşeme kurallarına mutlaka uyulmalıdır." 



Sabah