26 / 04 / 2024

Ecobank, Bomonti Business Center'dan 4 kat satın aldı!

 Ecobank, Bomonti Business Center'dan 4 kat satın aldı!

Ekonomik İşbirliği Örgütü Ticaret ve Kalkınma Bankası (Ecobank) Türkiye'ye genel merkez kurma kararı aldı. Peker Grup tarafından inşa edilen Bomonti Business Center projesini tercih eden banka, buradan 13 milyon dolara 4 kat satın aldı...



Ekonomik İşbirliği Örgütü Ticaret ve Kalkınma Bankası (Ecobank) Türkiye'ye genel merkez kurma kararı aldı. Peker Grup tarafından inşa edilen Bomonti Business Center projesini tercih eden banka, buradan 13 milyon dolara 4 kat satın aldı.


Türkiye, İran ve Pakistan ortaklığıyla, ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirmek, kamu ve özel sektör yatırımlarına destek olmak amacıyla kurulan Ecobank (Ekonomik İşbirliği Örgütü Ticaret ve Kalkınma Bankası) Türkiye'ye genel merkez kurdu. 8 aylık araştırmanın ardından ilk genel merkezi için Bomonti Business Center'ı tercih eden banka, projeye 13 milyon dolarlık yatırım yaptı. Projenin 3 bin 600 metrekarelik bir alana karşılık gelen 4 katını satın alan banka, üç katını Ecobank Türkiye Genel Merkezi olarak, kalan bir katı ise yatırım amaçlı kullanacak. Azerbaycan, Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan'ın da üye olduğu Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (ECO) bankası, Aralık 2007'de kuruldu. Üye ülkeler arasında üretim ve sanayi sektörlerine, altyapı yatırımlarına ve dış ticaret hacimlerine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar yapan bankanın ana sermayedarları Türkiye, İran ve Pakistan. Kâr amacı gütmeyen, daha çok uzun vadeli projelerin finansmanı konusuna odaklanan banka, bölgesel işbirliği açısından büyük önem taşıyor. 


OFİSLER BOĞAZ MANZARALI


Peker Grup tarafından Bomonti'de hayata geçirilen projede yerleşim başladı. Kiralamaların sürdüğü Bomonti Business Center'ın yüksek konumu sayesinde, ofisler hem Boğaz hem de Haliç manzarasına sahip. 27 katlı tek kuleden oluşan projenin 22 katı ofislere ayrılmış durumda. Yüksekliği 102 metre olan yatırım 5 bodrum kat, 1 zemin kat ve 22 ofis katından oluşuyor. 800 metrekare tam ofis katları 4'e bölünebiliyor. Bu şekilde 88 adet çeyrek ofis yer alıyor. 205 araçlık otoparkı bulunan Bomonti Business Center'da çeyrek ofis katları için 2, yarım ofis katları için 4 ve tam ofis katları için 8 araçlık otopark alanı mevcut. 


Sabah