28 / 04 / 2024

DJ Cool Klima üretim tesisi açıldı!

 DJ Cool Klima üretim tesisi açıldı!

ALJ Holding ile dünyanın lider otomotiv yan sanayi markası Denso’nun ortaklığıyla İzmir’de kurulan “DJ Cool Klima ve Soğutma Cihazları” tesisinin resmi açılışı, geçtiğimiz günlerde yapıldı. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu tesisin açılışına ALJ Türkiye Başkanı Fady Jameel, ALJ Holding Türkiye CEO’su ve DJ Cool Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Denso Global Yönetim Kurulu Üyesi Masahiko Ito’nun yanı sıra DJ Cool Genel Müdürü Burak Beşer katıldı.


Ali Haydar Bozkurt, havalandırma ve soğutma sistemleri sektörünün önde gelen firmalarından Denso ile yapılan ortak yatırımın, ALJ’nin Türkiye’de yatırım yapma konusundaki istekliliğini ortaya koyduğunu belirtti. ALJ Group’un Türkiye’ye büyük önem verdiğini belirten Bozkurt, “Türkiye’de yatırım yapmak için var gücümüzle çabalıyoruz. ALJ olarak ekonominin iyi ya da kötü gitmesi bizi hiç etkilemiyor. Türkiye, ekonomik potansiyel olarak yatırım yapmada öncelikli ülkeler listemizin başında” diye konuştu.


İkinci şirket

Denso Global Yönetim Kurulu Üyesi Ito da, “Dj Cool, Türkiye’deki ikinci şirketimiz. Türkiye, otobüs üretim hacmiyle Avrupa’nın en büyüğü. Bunun yanı sıra ticari araç soğutucuları, traktör ve iş makinası kabin klimaları pazarı da oldukça büyük” dedi.


DJ Cool Genel Müdürü Burak Beşer de, ilk yılda yaklaşık 2 bin 500 adetlik ünite satışıyla yüzde 10 pazar payına ulaştıklarını, 2015 yılı için hedeflerinin 6 bin adet olduğunu belirtti. Türkiye’nin önde gelen ticari araç üreticileri ile işbirliği yaptıklarını belirten Beşer, iç pazarda olduğu kadar, Türk Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika, Körfez ülkeleri ve Doğu Avrupa pazarlarına ihracatın da hedefleri arasında yer aldığını söyledi.


Milliyet