27 / 04 / 2024

Cüneyt Karaarslan, Adana projelerini anlattı!

 Cüneyt Karaarslan, Adana projelerini anlattı!

Cüneyt Karaaslan: "Adana aynı zamanda bölgenin sağlık üssü konumunda. Birçok bölgeden buraya hastalar geliyor. Hastanelerimizin yoğun bakım servislerinde yakınları bulunanlar, kurulacak Hasta Yakınları Konukevi'nde ağırlanacak." dedi.



Eğitim ve meslek hayatı başarılı derecelerle dolu olan AK parti Çukurova Belediye Başkan adayı Dr. Cüneyt Karaarslan, bu kez belediyecilikte aynı başarıları tekrarlamaya hazırlanıyor. Üst seviyede İngilizce, Arapça ve Kütçe bilgisinin yanı sıra Fransa ve Amerika'da deneyim ve eğitim düzeyini artıran Karaarslan'ın, hayvanat bahçesinden bisiklet pistine, hayvan otelinden organik pazarlara kadar çok geniş yelpazede şaşırtıcı projeleri var. 

Hekimlik mesleğindeki başarısıyla tüm Adana'nın tanıdığı isim Dr. Cüneyt Karaarslan, adını adeta "özdeşleştirdiği" başarı zincirinin halkalarına bir yenisini de Çukurova'da ekleme iddiasında. 

Sahip olduğu vizyonun yanı sıra mütevazı kişiliğiyle de gittiği her yerde sempati toplayan Karaarslan'ın onlarca projesi var. 

Sayın Karaarslan, bize öncelikle kendinizi tanıtır mısınız? 

1964 Adana doğumluyum. Evliyim, iki çocuğum var. Ben hep ideallerinin peşinde koşan, tuttuğunu koparan bir insan oldum. 

Bana göre bir insan hangi mesleğe mensup olursa olsun en iyisini yapmalı. Bu bir ayakkabı boyacısı da olabilir, bir inşaat işçisi de olabilir, bir tıp doktoru da. Önce başarıya inanmak, sonra işi sevmek, inanmak, yılmadan mücadele etmek çok önemli. 

Ben 1980'de liseyi bitirdiğimde Gazi Üniversitesi Dış Hekimliği bölümünü kazanmama rağmen idealim olan tıp eğitimi için tekrar sınava girip Çukurova Üniversitesi Tıp Fakiiltesi'ni kazandım. 1988 yılında Çukurova Tıp Fakültesinden okul birincisi olarak mezun olduktan sonra Mardin Kızıltepe Peşmerge kampı çalışmalarında bulundum. Gaziantep'teki ihtisasın ardından seçme sınavında Türkiye üçüncüsü olarak Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'nde üst ihtisas hakkı kazandım. 13 uluslararası yayın ve 30 ulusal makalemle taçlandırdığım meslek yaşamımda sosyal sorumluluk projelerinde yer almak, insanlara faydalı olmak benim ideallerim arasında hep yerini aldı. 

Demokratik Kango Cumhuriyeti'nden İstanbul'a kadar geniş yelpazedeki sosyal sorumluluk çalışmalarım baha her zaman manevi bir huzur vermiştir. TÜBİTAK, YÖK, TOEFL gibi kuruluşlardan destekli aldığım ödüller beni daha fazla başarılı olma yönünde adeta kamçılamıştır. 

Başarılı bir tıp doktoruyken, siyasete girişiniz nasıl başladı? 

Hepimiz toplumun bir parçasıyız. Siyaset ise topluma hizmet için bir araçtır bence. Bu nedenle inandığım ve bir parçası olduğum AK Parti'de siyasete başladım. AK Parti Adana İl yönetim kurulu üyeliği ile başlayan bu süreç, Yüreğir ve Çukurova ilçe koordinatörlüğü görevi ile devam etti.2011 yılı seçimlerinde AK Parti Adana Milletvekili adayı oldum. 

Çukurova için gerçekleştirmeyi planladığınız projelerinizden bahseder misiniz? 

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; Çukurova bölgenin en modern, örnek alınan ilçesi olacak. 

Elbette burada saymakla bitiremeyeceğim birçok projeyi ekibimle birlikte hazırladım. 

Artık günümüzde belediyecilik hizmeti sadece yol, kanalizasyon yapmaktan ibaret değil. Projelerimde çocuklara, gençlere, kadınlara, okullara, sahipli-sahipsiz hayvanlara kadar herkese yer var. 


• PLANETERYUM VE MİNYATÜR PARKI 

Güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonlarından biri de Çukurova'da olacak. Evreni, samanyolunu yakından tanıyacak olan çocuklarımızın merakla ziyaret edeceği parkta, dünyaca ünlü farklı eser ve objelerin minyatürleri de yer alacak. 

• EĞLENCE MERKEZİ


 Modern lunaparklar, dev akvaryumlar, tematik alanlar... Bunların tamamının yer aldığı tesisler, Walt Disney gibi yatırımcılar davet edilerek gerçekleştirilecek. Bölgenin en görkemli en görkemli eğlence tesisleri Çukurova'da olacak. 


• İLK YARDIM VE ÇOCUK HASTANESİ

 Bünyesinde her birimin yer alacağı Çukurova Çocuk Hastanesi sadece Çukurovalı çocuklara değil, bölgemize hizmet verecek bir sağlık tesisi olacak. 


• HASTA YAKINLARI KONUK EVİ

 Bildiğiniz gibi Adana aynı zamanda bölgenin sağlık üssü konumunda. Birçok bölgeden buraya hastalar geliyor. Hastanelerimizin yoğun bakım servislerinde yakınları bulunanlar, kurulacak Hasta Yakınları Konukevi'nde ağırlanacak. Aynı konuk evinde hasta yakınlarının yemek ihtiyacı da karşılanacak. 


• HAYVAN OTELİ

 Kimimiz kedisini, kimimiz köpeğini, kanaryasını, muhabbet kuşunu, kimi zaman da sincabını şehir dışına çıktığımızda bırakacak yer bulamayız. Bulsak da içimiz rahat etmez. Biz yokken iyi bakacaklar mı diye.. Hayvan Oteli Projemizle bu sorunu çözeceğiz.

 

• DOSTUM EVİNDE PROJESİ 

Evimizde bir hayvan beslemek bir çoğumuzun arzusudur. Ama şartlar her zaman buna müsait olmayabilir. Biz, Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ile gerçekleştireceğimiz işbirliğiyle dileyen herkesin barınakta bir dostu olacak. 

İstediğimiz zaman gidip sevebileceğimiz onlarla hoş vakit geçirebileceğimiz barınaklar hepimizi bekliyor olacak. 


• DEV SANAT MERKEZİ 

Adana'nın en büyük ve modern sanat ve göseri merkezi Çukurova'da kurulacak. 

Arabalı sinema, açık hava sineması, anfi tiyatro, sanat ve gseri merkezi kompleksini içeren tesisler, bölgenin en büyük konser alanını da bünyesinde arındıracak. 

Merkez bünyesinde gösteri sanatları için özel çalışma salonları, müzik kayıtları için stüdyolar, esim tutkunları için atölyeler bulunacak. Sanatsal faaliyetleri için mekan sorunu yaşayan Çukurovalılar, artık bütün çalışmalarını konfor içinde sürdürebilecek. 


• HER YERDE İNTERNET

 Başta gençlerimiz ve öğrencilerimiz en hızlı interneti kullanacak. Çukuroa'da parklar, otobüs durakları ve okullarda internet kullanımı ücretsiz olacak. 


• DÜNYA VE ANADOLU MUTFAĞI 

Göl kıyısında yer verilecek restoranlarla Çin'den Meksika'ya Fransa'dan İalya'ya kadar dünya mutfaklarını ve Van kahvaltısından Darnede kebabına, Kilis yemeklerinden Tire kebabına, Boşnak böreğine kadar Anadolu'ya özgü lezzetleri Adana'nın eşsiz tatlarıyla hatta dünyanın her yerinden gelenler eşsiz lezzetleri Seyhan Gölü'ne nazır mekanlarda tadacak. 


• ORGANİK PAZARLAR 

Baldan tereyağına, peynirden yumurtaya, kekikten zeytinyağına, nar ekşisinden doğal meyve sebzeye her tülü gıdanın en doğalının alışverişinin gerçekleştirildiği belediyemiz denetiminde kurulacak organik pazarlar Çukurovalının hizmetinde olacak. 

Buradaki girişimcilerin kadınlardan ve gençlerden oluşmasına özen gösterilecek. 


• MESİRE YERLERİ VE HOBİ BAHÇELERİ 

Göle nazır mesire alanları, Çukurovalının vazgeçilmezi olacak. Güvenlik görevlileri ve hizmet sunan personeliyle bu mesire alanları hafta sonu tatilleri, piknik eziyeti olmaktan çıkıp dinlenme ve eğlenceye dönüşecek. 24 saat güvenlik ve temizlik hizmetinin sunulduğu mekanlarda mangal keyfiyle birlikte onlarca aktiviteye imkan sağlanacak. Uçurtma, model uçak, plaj voleybolu, paintball mekânlarıyla hafta sonunun bölgedeki merkezi Çukurova olacak. Dileyen herkesin ürün yetiştirebileceği hobi bahçeleri olacak. 


• ÇUKUROVA KONAKLARI 

Her mahallemiz Adamamızı simgeleyen konaklara sahip olacak. Kültürümüzün yaşatılacağı bu konaklarda acımız da sevincimizi de birlikte paylaşacağız. Taziye, nişan, doğum günü gibi aktivitelerin gerçekleştirileceği bu konaklar gündüz saatlerinde gençlerimizin, emeklilerimizin ve kadınlarımızın kültürel ve sanatsal faaliyetlerine mekan olacak. 

Usta öğreticilerin görev yapacağı konaklarda Çukurovalıların ortaya koyacağı eserler, yine bu tesislerin sergi salonlarında sergilenecek. 


• KAMU KURULUŞLARINA KOLAY ERİŞİM

 Merkezi yönetimle işbirliği geliştirilecek. 

Başta tapu kadastro olmak üzere kamu kuruluşlarının ilçe hizmet müdürlükleri, Çukurovalının hizmetine olacak. Ayrıca ilçemizde bulunmayan noter hizmetini yerinde alabileceğiz. 


• SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA ETKİN İŞBİRLİĞİ

 Adana'nın gelişimine katkı sağlayan, proje üreten her sivil toplum kuruluşunun en büyük destekçisi Çukurova belediyesi olacak. Sivil toplum kuruluşlarının hizmet üretirken ihtiyaç duyduğu hizmet binaları, toplantı salonları gibi alanlar için kompleks yaptırılacak. Hemşehri derneklerinden sosyal, sportif, sanatsal temalı sivil toplum kuruluşları bu komplekste yer alacak.

 

• TÜRKİYE'NİN EN MODERN VELEDROMU

 Başta çocuklarımız, amatör ve profesyonel bisikletçilerimiz için Türkiye'nin en modern ve büyük bisiklet pist tesisi veledromu Adana'ya kazandırılacak. Bu tesisler Türkiye'nin en etkin bisiklet sporu organizasyonlarını da Adana'ya taşımış ve kendi kentimizden milli bisikletçileri yetiştirmiş olacağız. Tesis, buz pistini de içerecek ve bu alandaki önemli boşluğu dolduracak. 


• TAM OLIMPIK YÜZME HAVUZU

Bir zamanlar dünyaca ünlü yüzücüleri yetiştiren Adana, kuracağımız yüzme yeniden tesisleriyle bu alanda yeniden görkemli günlerine kavuşacak.

Yarı olimpik havuzlarla desteklenecek bu tesisler Çukurovalının havuz ihtiyacını giderecek. 


• DOĞA İLE İÇ İÇE HAYVANAT BAHÇESİ Çukurova'ya çocuklarımızın ördekleri yemleyebileceği, bir tavşanı alıp sevebileceği, bir keçiden nasıl süt alındığını izleyebileceği, bünyesinde çok çeşitli hayvanların doğayla iç içe yaşadığı hayvanat bahçesi kazandıracağız. 

• Lokman hekim botanik bahçesi Sırtını Toroslara dayayan Çukurova, bu zenginliğinin her alanından yararlansın istiyoruz. Türkiye'nin endemik bitki çeşitliliğinde ilk sırada yer alan Torosların şifalı bitkilerini kuracağımız botanik bahçesi ile tanıştıracağız. 

Ölümsüzlük otunu Çukurova'da bulduğu efsanesiyle tanınan Lokman Hekim'in adını taşıyacak bu botanik bahçesinde oluşturulacak işyerleri genç girişimcilerimizi iş hayatına çekerken Adanalılara sağlıklı ürünler sunulmuş olacak. 


• ESNAF İLETİŞİM MERKEZİ Çukurova esnafının belediye hizmetlerinden daha hızlı yararlanabilmesi için özel iletişim merkezi kurulacak. 


• KAPALI SEMT PAZARLARI Her mahallenin modern kapalı pazarı olacak. Pazar yerleri alışverişsiz günlerde ve saatlerde farklı aktiviteler için değerlendirilecek. 


• HER MAHALLEYE SPOR MERKEZİ Tenis kortlarından basketbol sahalarına, futbol halı saha aha alanlarından masa tenisi odalarına kadar dünyanın en modern kentlerinden olduğu gibi Çukurova'nın da her mahallesinde bir spor merkezi olacak. 


• SEYHAN GÖLÜ ÇUKUROVALI NIN OLACAK. 

Suyu ve yeşiliyle Adana'nın doğa harikası 


AK PARTİ ADALET VE KALKINMA PARTİS ADANA II BAŞKANLIĞI Seyhan Gölü'nün kıyısı yürüyüş ve bisiklet yollarıyla donatılacak. Özel güvenlik görevlilerinin hizmet vereceği kıyılar, oksijeni ve görsel şölen sunan manzarasıyla insanların sağlık buldukları alanlar olacak. 


• SEYİR KULE MEDYA MERKEZİ 

Çukurova, bölge iletişiminin merkezi olacak. 

Kenti sembolize eden seyir kulesinin alt bölümleri yerel medya temsilcilerimiz için ofis haline getirilecek. 


• BÜTÜN OKULLAR AĞAÇLANDIRILACAK

 Çukurova'nın tüm devlet okullarının restorasyon, revize ve peyzaj çalışmaları belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek. 

Son olarak seçmenlerinize vermek istediğiniz mesajınız nedir? 

Din, dil, ırk, mezhep ayırt etmeksizin İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza öncelikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımız başta olmak üzere desteğe ihtiyaç duyan herkese yönelik sosyal yardımları her zaman sürdürdük ve arttırarak sürdürmeye devam edeceğiz. 

Vatandaşımızın biraz da olsa yaşamını kolaylaştırmak için elimizden geldiğince onların yanında olacağız. 



Posta Çukurova GAP / Burcu Bebekli


Etiketler:




Önerilen Bağlantılar : TOKİ Van kura çekilişi, Satışa çıkacak projeler