20 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı binası ve kampüsü için iskan başvurusu yapıldı!

Cumhurbaşkanlığı binası ve kampüsü için iskan başvurusu yapıldı!

Cumhurbaşkanlığı binası ve kampüsü için iskan başvurusu yapıldı. Ankara'nın Söğütözü semtindeki yeni Cumhurbaşkanlığı binası ve kampusunun kullanıma açılabilmesi için TOKİ, Büyükşehir Belediyesi'ne iskân başvurusunda bulundu.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çalışmalarını yürüteceği ve ikamet edeceği Söğütözü'ndeki Cumhurbaşkanlığı binası ve kampüsü için  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'ne iskân başvurusu yapıldı. Gelecek hafta belediyeden iskân ruhsatının çıkması ve binanın 29 Ekim'de Cumhurbaşkan Erdoğan tarafından açılması bekleniyor. Ankara'nın Söğütözü semtindeki yeni Cumhurbaşkanlığı binası ve kampusunun kullanıma açılabilmesi için TOKİ, Büyükşehir Belediyesi'ne iskân başvurusunda bulundu. Halen inşaat-imar ruhsatı olan binada oturum sağlanabilmesi için belediyeden iskân ruhsatı alınması gerekiyor. Ruhsatın gelecek hafta belediyeden alınması bekleniyor. Ruhsatın alınmasıyla yaşanan tartışmalar da sona ermiş olacak. Daha önce idare mahkemesinden çıkan yürütmeyi durdurma kararı Danıştay'a gitmiş ve Yüksek Mahkeme, Başbakanlık'm haklı olduğuna karar vermişti. İskân ruhsatıyla birlikte binanm ve kampusun Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanımı da tescillenmiş olacak. Yeni bina, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 29 Ekim'de hizmete açılacak. Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu yeni binada verilecek. Çankaya Köşkü'ndeki Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndan ise küçük bir birliğin buraya taşınması öngörülüyor. Yetkililer, Muhafız Alayı'nın taşınmasından tümüyle vazgeçilebileceğini de belirtiyor. Cumhurbaşkanının makam salonundaki düzenleme çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Cumhurbaşkanlığı Konutu'nun inşaatı ve peyzaj düzenlemesi ise devam ediyor. Burası için belediyeye ayrı bir iskân başvurusu yapılacak. 


CUMHURBAŞKANLIĞI KAMPÜSÜ

Yeni Cumhurbaşkanlığı, şu anda Hazine'ye tahsisli, Milli  Emlak  ile Maliye Bakanlığı tahsisi kaldırıp burayı Cumhurbaşkanlığı'na devredecek. Bundan sonraki tüm giderleri ve masrafları Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanacak. Yetkililer, "Ak Saray", "Cumhurbaşkanlığı Sarayı" gibi nitelendirmeler yapılan bina ve kampüsün bundan sonra nasıl anılacağı konusunda ise noktayı koydu: "Cumhurbaşkanlığı." Binanın kapılarına Cumhurbaşkanlığı forsu yerleştirilecek. Yerleşkenin bahçe duvarlarında ise fors yer almayacak. 


Habertürk 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016