28 / 03 / 2024

Çilek'in cirosu 63,1 milyonu geçti!

Çilek'in cirosu 63,1 milyonu geçti!

Çilek'ten yapılan açıklamaya göre, özgün tasarımlarını farklı coğrafyalardaki çocuklara ulaştırmayı hedefleyen Çilek, 2014 yılının ilk yarısında açtığı yeni mağaza ve yatırımları ile büyümeye devam ediyor.


Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, cirolarının 63,1 milyon lirayı aştığını ve yıl sonu hedeflerini şimdiden tutturduklarını duyurdu


Mobilya markası Çilek,  2014 yılının ilk altı ayında yüzde 32'lik bir büyüme gerçekleştirerek,  2014 yılı için hedeflediği oranı da yükseltti. 


Çilek'ten yapılan açıklamaya göre, özgün tasarımlarını farklı coğrafyalardaki çocuklara ulaştırmayı hedefleyen Çilek, 2014 yılının ilk yarısında açtığı yeni mağaza ve yatırımları ile büyümeye devam ediyor. Dünyada büyüme stratejisi ile yeni pazarlara ulaşan Çilek, 2014 yılının ilk altı ayında 14'ü yurt içinde olmak üzere toplam 26 yeni franchise mağaza açarak yüzde 32 oranında bir büyüme gerçekleştirdi. 


İhracat oranını da bir önceki yılın ilk yarısına göre yüzde 7 artıran Çilek, üretiminin yüzde 37'sini dünyanın 66 ülkesinde yer alan satış noktalarına ihraç etti. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, 2014 yılının altı ayında ulaşmak istedikleri hedefleri yakaladıklarını belirterek, "Şimdiye kadar yurt içinde 14 yurt dışında ise 8 mağaza olmak üzere toplam 26 yeni satış noktası açtık. 2014 yılının ikinci altı ayında da hedefimiz olan mağazalarımızı açarak, toplam 50 yeni satış noktasına ulaşmayı planlıyoruz. Bir önceki yılın ilk altı ayına göre yüzde 32'lik bir büyüme gerçekleştirdik. Cirolarımız da 63,1 milyon lirayı aştı. Yıl sonu hedeflerini şimdiden tutturduk" değerlendirmesinde bulundu.  



Dünya