29 / 03 / 2024

Cansel Turgut Yazıcı: Karma projeler yaygınlaşacak!

Cansel Turgut Yazıcı: Karma projeler yaygınlaşacak!

Yazıcı, "Çoğu insan için günlük hayatm yoğunluğuna ayak uyduran, hayatımızı kolaylaştıran her trend doğru bir trenddir. Bu tip karma projelerin sayısının özellikle metropollerde artarak devam edeceğini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.



Ofisi, konutu, AVM'yi tek çatı altında toplayan karma projeler trendi ile insanlar artık neredeyse projeden hiç dışarıya çıkmadan tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. 


2010 yılından sonra sayıları artan projelerin daha da yaygınlaşması bekleniyor. 



Yazıcı, "Çoğu insan için günlük hayatm yoğunluğuna ayak uyduran, hayatımızı kolaylaştıran her trend doğru bir trenddir. Bu tip karma projelerin sayısının özellikle metropollerde artarak devam edeceğini bekliyoruz" açıklamasını yaptı. 


Karma projelerde doğru fonksiyon dağılımının hem yatırımcıya maksimum kazanç hem de son kullanıcıya ihtiyaçları doğrultusunda bir yaşam biçimi sunduğunu belirten Yazıcı, "Bu noktada bir kazan&kazan modeli ortaya çıkar. 

Dolayısıyla bu tip karma projeleri satmak da kiralamak da çok kolay" diye konuştu. 


"Zamandan tasarruf için güzel bir çözüm sağlıyor" "Gayrimenkul, Türk halkı için güvenilir liman olma özelliğini sürdürüyor. Bu doğrultuda da konut talebi devam ederken trendler ihtiyaçlara göre şekilleniyor" diyen Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı şu değerlendirmede bulundu: "Bugün, konut yatırımcısının isteklerini dinlediğinizde nasıl bir proje inşa edeceğiniz ortaya çıkıyor. Yatırımcı çocuğunun okuluna yakın olmasını isterken, alışveriş yapabilmek için kilometrelerce yol kat etmek ter, Mail Of İstanbul, İstwest biten karma projeler olarak hayata geçerken, Batışehir, Viaport Venezia, İstmarine, Nurol Park gibi birçok büyük projenim yapımı ise sürüyor. Karma nitelikli projelerini bitiren şirketlerin yine benzer nitelikte projelerini yapacaklarını söylemesi ve Ev ve ofisten öte yaşam biçimi sunuyor Metropollerin gelişimiyle birlikte yaşam alanlarının da gelişmeye başladığını dile getiren Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, bu nedenle insanların gün içerisindeki yoğun koşuşturmacadan sonra eve döndüğünde rahatça alışveriş yapabileceği, arkadaşlarıyla evin altındaki restoranda buluşup yemek yiyebileceği kompakt bir yaşam sunan projeleri tercih ettiğini söyledi. 



"Bu nedenle karma projeler bize sadece bir daire veya ofis değil bir Kentlerin büyümesiyle yollarda kaybedilen zaman artması Türkiye gayrimenkul sektöründe karma projeler adı verilen trendi ortaya çıkardı. Özellikle 2010 yılından sonra hızlı bir şekilde kendini gösteren yeni yapı modelleriyle, konutlar, ofisler, rezidanslar, AVM'ler, oteller hatta bazı projelerde tiyatro ve gösteri alanları gibi pek çok fonksiyon tek bir projede toplandı. Böylece projedekilerin neredeyse hiç dışarıya çıkmasına gerek kalmadan tüm ihtiyaçlarını karşılanması amaçlandı. Bu durum karma nitelikli yaşam projelerinin hızlı satış ve kiralama grafiklerini yakalamasını sağladı. 


Aynı zamanda gayrimenkulde kazan kazan ilkesinin daha fazla uygulanmasını zemin sağlayan karma trendi, bu projelerin sayısını hızla arttırdı. 


HEM YATIRIMCI HEM DE KULLANICI KAZANIYOR 


Karma projelerde doğru fonksiyon dağılımının hem yatırımcıya maksimum kazanç hem de son kullanıcıya ihtiyaçları doğrultusunda bir yaşam biçimi sunduğunu belirten Cansel Turgut Yazıcı," Karma projeleri satmak da kiralamak da çok kolay" diye konuştu. 


Dünya/Leyla İlhan 





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri