29 / 04 / 2024

Basın Ekspres Yolu'ndaki çalışmalar bitti!

 Basın Ekspres Yolu'ndaki çalışmalar bitti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, Bağcılar Güneşli Caddesi Altgeçidi inşaatı tamamlanarak Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerini Basın Ekspres Yolu'na bağlayan ana arterdeki trafik rahatlatıldı



- İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde, Bağcılar Güneşli Caddesi Altgeçidi inşaatı tamamlanarak Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerini Basın Ekspres Yolu'na bağlayan ana arterdeki trafik rahatlatıldı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesince yürütülen çalışmalar neticesinde, Bağcılar Güneşli Caddesi Altgeçidi inşaatı tamamlanarak Bağcılar, Bahçelievler ve Küçükçekmece'yi Basın Ekspres Yolu'na bağlayan ana arterdeki trafik rahatlatıldı. 


Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla, Bağcılar Güneşli Caddesi Altgeçidi ve projelendirilen yollar ile bölgedeki trafik yoğunluğu giderildi.


Gereksiz beklemeleri ortadan kaldıran çalışmalar, bölgedeki trafiği daha konforlu ve güvenli hale getirirken, Çınar, Koçman, Bahar caddeleri ve Taşocağı Yolu ile oluşturulan Basın Ekspres yan yolu, kesintisiz ve sürekliliği olan yol haline geldi.


Mimar Sinan Caddesi üzerine yapılan yaya üstgeçidi ile yaya sirkülasyonları daha güvenli hale getirilerek, peyzaj çalışmaları ile çevre düzenlemesi de tamamlandı. 


Çalışmalar yapılmadan önce, Koçman Caddesi ile Mimar Sinan Caddesi kesişimi, hemzemin ve sinyalize kavşak olduğundan, pik saatlerde trafik yoğunluğuna neden oluyordu. Çınar, Koçman, Bahar caddeleri ve Taşocağı Yolu ile oluşturulan Basın Ekspres yan yolu, Mimar Sinan Caddesi kesişiminde sürekliliğini kaybederek, trafik yoğunluğuna sebebiyet veriyordu.


AA