03 / 05 / 2024

AvivaSA 2014’te perakendede yüzde 20 büyüyecek!

 AvivaSA 2014’te perakendede yüzde 20 büyüyecek!

Sabancı Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, AvivaSA’da yüzde 20 hisse için planlanan halka arzın nisan-mayısta gerçekleşmesi için çalıştıklarını, 2014’te perakendede ise yüzde 20 büyüme hedeflediklerini söyledi...



Sabancı Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, AvivaSA’da yüzde 20 hisse için planlanan halka arzın nisan-mayısta gerçekleşmesi için çalıştıklarını, 2014’te perakendede ise yüzde 20 büyüme hedeflediklerini söyledi. Dinçer, siyasi cephede yaşananlarla ilgili olarak da “Bunlar geçici, Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.



Sabancı Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, Sabancı’nın stratejik büyüme hedefinde perakende ve sigorta sektörünün öncelikli alanlardan biri olduğunu belirterek, “2014’te perakende için yüzde 20 düzeyinde büyüme öngörüyoruz. AvivaSA’da ise yüzde 20 hisse için planlanan halka arzın nisan-mayısta gerçekleşmesi için çalışıyoruz” dedi. Türkiye gündemine dair de yorum yapan Dinçer, “Yaşananlar geçici, Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz. Seçimler siyasi istikrar için fırsat olabilir” dedi.   


60 MİLYON YATIRIMLA 23 YENİ MAĞAZA

Carrefoursa’da yüzde 20 büyüme hedefi belirlediklerini, Teknosa’da da yüzde 20 civarı büyüme öngördüklerini belirten Dinçer, “2013’ü yüzde 30 üzeri bir büyümeyle tamamlaması öngörülen Teknosa’da 2014’te 60 milyon lira yatırımla 23 yeni mağaza açılışı yapıp 30 bin metrekare yeni satış alanı hedefliyoruz” diye konuştu. Dinçer, teknoloji perakendesinde son konsolidasyonların oyuncu sayısını azaltmasıyla daha rasyonel fiyatlamalar yapılacağını, bunun da kâr marjlarına olumlu yansıyacağını söyledi. 


SEKTÖRÜN ÜZERİNDE BÜYÜME HEDEFİ

AvivaSA’da yüzde 20 hisse için planlanan halka arzın nisan-mayısta gerçekleşmesi için çalıştıklarını belirten Dinçer, yurtdışına bağlı olarak arzın 2014 veya 2015 içinde ileri bir tarihe de kalabileceğini de anlattı. Dinçer, “AvivaSA’da  2014’te BES katılımcı sayısında yüzde 30 artışla 800 bin kişiye ulaşmayı; risk hayat ve ferdi kazada da yine sektördün üzerinde bir oranla yüzde 26 büyüme hedefliyoruz” dedi. Dinçer, Aksigorta’ da da pazarın üzerinde büyüme hedeflediklerini belirterek, “Sektörde 2014’te prim üretiminde yüzde 15 büyüme bekleniyor. Aksigorta’da ise, pazarın üzerinde büyüme, bileşik 2 puan iyileşme bekliyoruz” diye konuştu.


YILBAŞI SATIŞI HEDEFLERİN %15 ALTINDA

Dinçer, alışverişlerde 9’uncu aydan sonra yavaşlama gördüklerini belirterek, “İç talebi daraltıcı önlemlerin sınırlı sonuçları oldu. Gıda dışı perakendede yılbaşı satışları tahminlerden yüzde 10-15 aşağıda. Teknosa’da da böyle... Yavaşlama 17 Aralık süreciyle ilgili değil. Henüz etkilerini görmedik” diye konuştu. 


BU GEÇİCİ BİR DÖNEM

17 Aralık derin operasyonuyla ilgili de yorum yapan Dinçer, “Ülkemizin demokrasisi adına üzgünüz, ancak bu geçici bir dönem. Türkiye’nin geleceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu. Grup olarak 2014’te küresel büyüme beklentilerinin yüzde 3.6 olduğunu belirten Dinçer, Türkiye için büyümenin yüzde 3.5, enflasyon beklentilerinin ise yüzde 7.5 olduğunu söyledi.


CEP'TEKİ TAKSİDİ BİZ DE SORDUK, BEKLİYORUZ

Haluk Dinçer, kredi kartında taksit sayısının 12’den 9’a düşürülmesinin Teknosa üzerindeki etkisinin ise sınırlı kalmasını beklediklerini belirterek, “Cep telefonunda taksitin tamamen kaldırıldığınına dair yorumlar var. Ancak BDDK’nın metninde 9 taksit deniliyor. Bu konuda netlik yok. Biz de konuyu sorduk, yanıt bekliyoruz. Ancak bir sınırlama isteniyorsa önce operatörler sınırlanmalı çünkü pazarın yüzde 65’i kontratlı satışlardan oluşuyor” dedi.



ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE/ Akşam Gazetesi