18 / 04 / 2024

Arifiye'de imar planı çalışmaları bitti!

 Arifiye'de imar planı çalışmaları bitti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1 / 5000 Ölçekli Uygulama İmar Planları' nın ardından, Arifiye Belediyesi tarafından yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları tamamlandı...



Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının ardından, Arifiye Belediyesi tarafından yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları tamamlandı.


Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan 1/5000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının ardından, biz de ilçemizde uygulanmak üzere 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarımızı yaptık. Bildiğiniz gibi Arifiye, 2008 yılında ilçe olan bir yer. Arifiye merkezde olsun, yeni bağlanan mahalle ve köylerde olsun, geçmişten gelen problemler nedeniyle bir türlü açılamayan imar yolları, park alanları ve sosyal donatı alanları nedeniyle ilçemiz bir türlü gelişemiyordu. Yapılması büyük önem arz eden 16 bölgede 3194 Sayılı İmar Yasasının 18'nci madde uygulamasını yaparak, bu sorunları aşmaya çalıştık. Bunlardan on beş bölgede çalışma tamamlandı. Neviye mahallesi Gödemen mevkiinde yaptığımız uygulama ise, TCDD tarafından hayata geçirilen Yüksek Hızlı Tren Projesi nedeniyle, 2014 yılı sonuna sarktı. Hamdolsun bunda da başarılı olduk. 1/1000 Ölçekli planları yaptığımız bu süreç ise, bizim için büyük bir fırsat. Bu planlar sayesinde, Vatandaşın yıllar öncesine dayanan imar problemlerini çözecek, her şeyiyle planlanmış düzenli konut alanlarını, sanayi alanlarını, sosyal donatı alanlarını oluşturacak, bundan sonra Arifiye'yi düzenli ve esnek bir yerleşim yeri, yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Bu nedenle, planları yaparken uzun süren bir inceleme süreci yaşadık. Arsa ve arazi sahipleri ile bire bir görüşerek, taleplerini ve ihtiyaçlarını dinledik. Planlarımızı bu doğrultuda revize ettik. Mart ayının ilk haftasında Belediye Meclisimizde onayladık. Nisan ayının ilk Meclis toplantısında görüşülmek üzere, Büyükşehir Belediye Meclisine sunduk. Bundan sonraki süreçte, Arifiye'de plan harici veya kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyecek, Arifiyemizi 100 bin nüfusun yaşabileceği şekilde, düzenli bir kent olarak inşa etmek için çalışacağı." dedi.



Elazığ Haber