19 / 04 / 2024

Akaryakıt alacaklar dikkat! Resmen açıklandı! Bu gece yarısından itibaren...

 Akaryakıt alacaklar dikkat! Resmen açıklandı! Bu gece yarısından itibaren...

Gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşı ile piyasalar da dengeler de alt üst oldu. Ancak son zamanlarda sık sık gündeme gelen akaryakıt fiyatları ile ilgili olarak son dakika müjdesi geldi. İşte detaylar...



Gündemden düşmeyen Rusya-Ukrayna savaşı ile piyasalar da dengeler de alt üst oldu. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar kuru ve Brent petrolün yükselişi akaryakıt fiyatlarını da artırdı.


Ancak milyonlarca sürücünün yüzünü güldüren son dakika indirimi için açıklama geldi. Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 96 kuruş, benzine ise 81 kuruş indirim yapıldı.


Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile tetiklenen dolar kuru ve Brent petrolün yükselişi tüm dünyada akaryakıt fiyatlarını artırmıştı.


YeniAkit'in aktardığına göre; milyonlarca sürücünün yüzünü güldürecek olan indirimin bu gece yarısından (Salı günü) itibaren geçerli olacak. Yapılacak indirime göre, motorin fiyatları 96 kuruş, benzin fiyatları ise 81 kuruş inecek.


 Akaryakıt alacaklar dikkat! Resmen açıklandı! Bu gece yarısından itibaren...


Akaryakıt fiyatları neye göre belirleniyor?


Son zamanlarda sık sık gündeme gelen akaryakıt fiyatları, ülkemizin de içinde yer aldığı Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler baz alınıyor ve o şekilde hesaplanıyor. 


Gerçekleştirilen hesaplamalarla dağıtım firmalarının uyguladığı fiyatlar, rekabet ve serbesti sebebiyle şirketler ve şehirlere göre küçük değişimler gösterebiliyor.