28 / 03 / 2024

Ağva'da 2 baraj yapmak için ilk adım atıldı!

 Ağva'da 2 baraj yapmak için ilk adım atıldı!

Ağva'da 2 baraj yapmak için ilk adım atıldı. İki barajın projelerinin hazırlanması için önceki gün ihale düzenlendi. Projelerin 400 günde hazırlanması planlanıyor. Projelerin hazırlanmasının ardından, barajların yapımı için ihale düzenlenecek...


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun geçen ocak ayında açıkladığı Ağva'ya iki baraj yapımı için ilk adım atıldı.


İstanbul'un su ihtiyacını karşılamak amacıyla Melen Barajı'nın inşaatını sürdüren Devlet Su İşleri, Ağva'da 2 baraj yapmak için ilk adımı attı. DSİ, 88 metrelik Sungurlu ve 44,5 metrelik Osmangazi barajlarının projelerinin hazırlanması için çalışma başlattı. Sungurlu Barajı, Ağva'da Sungurlu Deresi üzerinde yapılacak. İçme, kullanma ve endüstri suyu amaçlı yapılacak barajın temelden yüksekliği 88 metre olacak. Osmangazi Barajı da Ağva'da Göksu Deresi üzerinde yapılacak ve yüksekliği 44,5 metre olacak. 


YAPIM İÇİN İHALE 

İki barajın projelerinin hazırlanması için önceki gün ihale düzenlendi. Projelerin 400 günde hazırlanması planlanıyor. Projelerin hazırlanmasının ardından, barajların yapımı için ihale düzenlenecek. Doluluk oranlarının yüzde 27.67'ye düştüğü İstanbul barajlarında 240 milyon 322 bin metreküp su bulunuyor. Bu oranın son 10 yılın en düşük seviyesi olduğu belirtildi. 


Hasan Ay/ Sabah