09 / 05 / 2024

Eski Likör Fabrikası yenileniyor!

 Eski Likör Fabrikası yenileniyor!

1930'lu yıllarda ünlü Fransız mimar Robert M. Stevens tarafından hayata geçirilen eski Likör Fabrikası, şimdilerde yenilenmek, lüks rezidanslarını içinde barındırmak ve kültür-sanat merkezi olmak için bekliyor... İçinde 400 konutun yer alacağı projede tar


TOKİ İştiraki Emlak Konut GYO ile Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi, İstanbul’un cazibe merkezi Mecidiyeköy’deki Eski Likör Fabrikası arazisi üzerinde uzun zamandır beklenen uluslararası bir inşaat projesi için bir araya geldi. Proje kapsamında yaşam kalitesine odaklı seçkin ve lüks bir residence yaşamı 5 yıldızlı yeni bir otel markası ile taçlanacak ve kültür-sanata yönelik önemli detaylar da bulunacak. Projenin basın toplantısında biraraya gelen Ortak Girişim İcra Kurulu Başkanı Haydar Özkan (Viatrans A.Ş.), İcra Kurulu Üyesi Kemal Şener (Meydanbey İnşaat), Arolat Mimarlık Ortağı Yüksek Mimar Gonca Paşolar ve İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Gülsün Tanyeli Mecidiyeköy’deki proje sahasını gazeteciler ile birlikte gezdi.


Likör Fabrikası’nda şimdilerde gelecek yıllarda lüks 400 konut yer alacak!


Geçirdiği yorucu tadilatlar nedeniyle risk teşkil eden 1930’ların önemli Fransız mimarlarından Robert M. Stevens imzalı Eski Likör Fabrikası, 24 dönüm arazi üzerinde ve yaklaşık 200 milyon dolarlık bir proje aslına sadık kalınarak yenilenecek. Biri rezidans diğeri otel olmak üzere iki blok halinde yükselecek olan projede tamamı deniz manzaralı olan, 2+1, 1+1 dairelerden oluşan toplamda 400 konut yer alacak. Bu projeyle beraber uzun zamandır erişme kapalı olan büyük bir yeşil alan da değerlendirilmiş ve kazanılmış oluyor. 


İnşaat çalışmalarını hangi firmanın üstlenceği henüz bilinmiyor. Projenin ismi henüz belli değil, belli olduğu takdirde bir lansman ile sunulucak. Dairelerin yüzde 75’i yerli, yüzde 25’i yabancı yatırımcılara ayrılacak olan projede Emre Arolat imzası bulunuyor. Emre Arolat Mimarlık Bürosu ortaklarından Yüksek Mimar Gonca Paşolar İstanbul’un çok merkezi bir bölgesinde konumlanan Eski Likör Fabrikası’nın, kentin en önemli kültür ve sanat merkezine dönüşmesini de sağlayacak olan çok katmanlı bir projede yer almanın kendileri açısından önemli bir sorumluluk olduğunu belirtiyor.


Eski Likör Fabrikası kent parkı olacak!


Yrd. Doç. Dr. Gülsün Tanyeli’nin koordine ettiği ve İstanbul Teknik Üniversiyesi’nin farklı akademik kadrolarından oluşan çok deneyimli bir ekibi ile üzerinde uzun bir süredir titizlikle çalışılan projede, fabrikanın önündeki tarihi çınar ağaçlarına zarar verilmeyecek ve alan bir kent parkına dönüşecek.




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler