24 / 04 / 2024

Ertuğrul Günay: Çamlıca'da bizim bilgimiz içinde bir proje yok!

 Ertuğrul Günay: Çamlıca'da bizim bilgimiz içinde bir proje yok!

Bakan Günay, Japon Prens Tomohito Mikasa'nın vefatı nedeniyle Japon Büyükelçiliği'ne taziye ziyaretinde bulundu


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çamlıca'ya yapılması planlanan camiyle ilgili ''Ben sadece bu alanda, şu anda bizim bilgimiz içinde bir proje olmadığını söyledim'' dedi. 


     Bakan Günay, Japon Prens Tomohito Mikasa'nın vefatı nedeniyle Japon Büyükelçiliği'ne taziye ziyaretinde bulundu. Büyükelçiliğe gelişinde Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki tarafından karşılanan Günay, hazırlanan taziye defterini imzaladıktan sonra Araki'ye başsağlığı dileklerini iletti. 

     Prens Mikasa'nın Kaman'daki Türk-Japon dostluğunu ebedileştiren müzeye çok emek verdiğini ve açılışa da katıldığını anlatan Günay, ''Gerçekten Türkiye'nin içtenlikli bir dostu olarak kendisini hatırlıyorum. O yüzden de kişisel olarak büyük bir üzüntü duyuyorum. Japon İmparatorluk ailesine, tüm Japon halkına milletim ve şahsım adına en içten sabır dileklerimi sunmak istiyorum'' diye konuştu. 

     

     -''Bize ulaşmış bir proje olmadığını söyledim''- 

     

     Büyükelçilikten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Günay, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'ya bir cami yapılacağını açıklamıştı ancak siz daha sonra böyle bir projenin önünüzde olmadığına dair bir açıklama yaptınız. Bu konuya açıklık getirebilir misiniz'' sorusu üzerine, Türkiye'deki bütün tarihi eserlere ayrımsız sahip çıkmaya çalıştıklarını söyledi. 

     Tarihsel önemi, özelliği olan camilerin de yakın çevresini en iyi biçimde koruma, geliştirme ve bu eserleri geleceğe taşıma gayretinde olduklarını belirten Günay, şöyle konuştu: 

     ''Elbette yeni camiler de yapılabilir. Ben sadece bu alanda şu anda bizim bilgimiz içinde bir proje olmadığını söyledim. Yeni camiler elbette yapılabilir. Ama aynı zamanda doğayı, öteki tarihsel varlıklarımızı da korumak gibi bir dikkatimiz var. Bu dikkat çerçevesinde bizi ilgilendiren bir alan varsa kentsel, sit ya da arkeoloji siti varsa bize, değilse tabiat varlıklarına gitmesi gerekir. Bu birimlerin bilgisi içinde bir proje olmadığını söyledim. Şu anda bize ulaşmış bir proje olmadığını söyledim.'' 

AA



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri