İskan olarakta bilinen yapı kullanma izin belgesi, inşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara veriliyor. Peki yapı kullanma izin belgesini kim alır? diyorsanız işte yanıtı..
Yapı kullanma izin belgesini kim alır?
Yapı kullanma izin belgesi, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenlenen bir belge olarak tanımlanıyor.
Ruhsatı alınan ve 2 sene içerisinde inşaat çalışmalarına başlanmış olan yapıya iskan almak için ise inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde sona ermiş olması gerekiyor. Bu sürenin aşılması halinde, yeniden ruhsat alınması gerekiyor.
Genel iskan raporu düzenlenmiş yapılardaki bağımsız bölüm sahipleri 3 adet tapu fotokopisi ile Belediye İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma izni Amirliğine başvurarak yapı kullanma izni harçlarını emlak vergisi ve katılım paylarını ödeyerek ve vergi dairesinden ilişiğini keserek kendi bağımsız bölümü için yapı kullanma izin belgesi alabiliyor.
Yapı kullanma izin belgesi ile ilgili kuruluşlara başvurarak su, elektirik ve telefon abonelikleri de yaptırılabiliyor. Söz konusu belge gerekli incelemelerin yapılması ardından belediyenin yoğunluğuna göre veriliyor. Peki yapı kullanma izin belgesini kim alır? diyorsanız işte yanıtı..
Yapı kullanma izin belgesini binanın müteahhidinin alması gerekiyor. Söz konusu belgeyi almak için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi bir dilekçe ile Belediyeye müracaat edilebiliyor.
Yapı kullanma izin belgesi için dilekçe örneği!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com