19 / 05 / 2024

Yapı kullanma izin belgesi dilekçesi 2015!

Yapı kullanma izin belgesi dilekçesi 2015!

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren yapı kullanma izin belgesini almak dilekçe yazılması gerekiyor.İşte yapı kullanma izin belgesi dilekçesi 2015..


Yapı kullanma izin belgesi dilekçesi 2015!

Oturma izni olarakta bilinen yapı kullanma izin belgesi,Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteriyor ve Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince düzenleniyor.


Yapı kullanma izin belgesi olmayan yapılar resmi olarak hala inşaat olarak gözüküyor. Bu nedenle mesken abonelikleri değil, şantiye abonelikleri alınıyor. Bu nedenle mesken sahiplerine fazladan faturalandırma yapılmış oluyor.


Söz konusu belgeyi almak için öncelikle yapının süresi içinde ve mimari projesine uygun olarak bitirilmiş olması gerekiyor. Bu şekilde bitirilen bir binaya gerekli evraklar ve dilekçe ile belediyeye müracaaat edilerek yapı kullanma izin belgesi alınabiliyor.Yapı kullanma izin belgesi dilekçe örneği aşağıda yer alıyor:


Yapı Kullanma İzin Belgesi dilekçe örneği..


…………………………… Belediye Başkanlığı’na



……………… İlçesi, …………………… Mahallesi, …………………… Pafta, …… Ada, …………… Parsel sayılı yerdeki binama yapı kullanma izin belgesi tanzim edilerek tarafıma verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.



Adres : ………………………

İsim : ………………………

İmza : ………………………



EK : 1- İSKİ ‘den alınacak kanal bağlantı yazısı. 

     2- Projesi sığınak yönetmeliğine göre tasdikli binalar için Sivil Savunma Md. Yazısı.

     3- SSK Bölge Müdürlüğü’nden alınacak prim borcu olmadığına dair yazı. 

     4- Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlüğünden alınacak ilişik kesim yazısı.

     5- Binanın dört cepheden fotoğrafı.

Yapı kullanma izin belgesi için istenen belgeler 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri