01 / 05 / 2024

Yabancıların KDV muafiyeti ne zaman başlıyor?

Yabancıların KDV muafiyeti ne zaman başlıyor?

Yabancı ve gurbetçilerin KDV'siz konut satışı uygulaması 8 Mart tarihinde yayımlanan kararla yürürlüğe girmişti. Peki yabancıların KDV muafiyeti ne zaman başlıyor? diyorsanız işte yanıtı...


6824 Sayılı Kanun Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 8 Mart tarihinde yayımlanıp yürülüğe girmişti. 


Kanun ile bilirkte konutların ilk tesliminde uygulanmak ve bedeli döviz olarak Türkiye’ye getirilmek kaydıyla yabancılar ve gurbetçiler KDV muafiyetinden yararlanabiliyor. 


6 aydan daha az bir süredir yurt dışında bulunan Türk vatandaşları ile resmi daire ve müesseseler ile merkezi Türkiye'de bulunan teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup; bu daire müessese, teşekkül ve teşebbüslerin işleri dolayısıyla yabancı memlekette oturan Türk vatandaşları bu haktan yararlanamıyor. Peki yabancıların KDV muafiyeti ne zaman başlıyor? diyorsanız işte yanıtı...


1 Nisan'da yürürlüğe girecek uygulama ile yabancıya KDV'siz konut satışı başlamış oluyor. Yabancı ve gurbetçiler, sözleşmesi yapılan ancak tapuda tescil edilmeyen konut ya da işyerlerini 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren tescil ettirmeleri halinde yine KDV'den muaf olacak. 


Fakat Nisan 2017 tarihinden önce tapuda tescil işlemi yapılan konutlar için KDV ödenmesi istenecek. 6824 Sayılı Kanun gereğince, konutların yanı sıra işyeri alınması halinde de KDV muafiyeti uygulanacak.




Yabancılara konut ve işyeri satışında KDV muafiyeti kanunu!




Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com