30 / 04 / 2024

Tapuda vekalet geçerlilik süresi!

Tapuda vekalet geçerlilik süresi!

Gerçek ya da tüzel kişilerin herhangi bir hukuki işlem ya da davalarına ilişkin, kendilerini temsil etmek üzere vekalet vererek bir başka kimseyi atayabiliyor.Peki tapuda vekalet geçerlilik süresi nedir?


Tapuda vekalet geçerlilik süresi!

Vekaletname, bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge olarak ifade ediliyor.


Gayrimenkul devir işlemlerinde taraflar bir başkasını vekil tayin ederek işlemin yapılmasını sağlayabiliyor.Vekalet vermek için gerekli evraklarla notere gidilmesi gerekiyor. Noterden vekaletname için istenen evraklar şu şekilde;


-Vekalet verecek kişinin kimliği 

-2 adet vesikalık fotoğrafı 


Vekalet vermek için yukarıdaki gerekli evraklarla notere gidiliyor. Böylece vekalet ataması yapılabiliyor.  Vekalette; vekalet verenin kimliği; nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat ise avukatlık kimlik belgesine göre düzenleniyor ve T.C. Kimlik numarasını ve adresi de belirtiliyor.Peki tapuda vekalet geçerlilik süresi nedir?


Borçlar Kanununun 396.maddesi gereğince vekalet he hangi bir süre ile kısıtlanmıyor. Vekaletnameyi düzenleyen kişiler arasında süre yönünden bir sınırlama yoksa vekaletin süresiz olduğu kabul ediliyor. 


Buna karşın Yargıtay genel vekaletname süresini 10 yıl olarak kabul ediyor.

Tapuda vekalet ile satış nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com