28 / 03 / 2024

Tapuda satıcıdan istenen evraklar 2016!

Tapuda satıcıdan istenen evraklar 2016!

Tapu satın alma işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesinden; eğer farklı ildeyse tüm tapu dairelerinden yapılabiliyor. Peki tapuda satıcıdan istenen evraklar 2016 nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Tapuda satıcıdan istenen evraklar 2016!

Taşınmaz malların alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. İşlemler için öncelikle tapu dairelerinden randevu alınması gerekiyor. Başka bir şehirde oturuyor iseniz size en yakın tapu dairesinden giderek yapabilirsiniz. 


Tüm tapu daireleri birbirleri adına işlem yapmaya yetkili olup; Ayrıca yurtdışında da Berlin Başkonsolosluğu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Temsilciliğinde işlem yaptırılabiliyor.


Tapu müdürlüklerinde yapacağınız işlemleri için Alo 181 Tapu ve Kadastro hattını arayarak veya (http://randevu.tkgm.gov.tr) adresinden online başvuru yaparak randevu alabilir, size gönderilecek kısa mesaj (SMS) doğrultusunda işlemiler belirlenen gün ve saatte yapılabiliyor.  

Tapuda yapılacak işlemler için hem alıcıdan hem de satıcıdan bazı evraklar isteniyor. Peki tapuda satıcıdan istenen evraklar 2016 nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Tapuda satıcıdan istenen evraklar 2016...

*Tapu veya fotokopisi

*1 Fotoğraf

*TC Kimlik No'lu Nüfus Cüzdanı aslı ve 1 adet fotokopisi

*Vergi borcu yoktur yazısı 

*Tapu işlemlerini emlakçı yapacaksa vekaletname.

Daire satışında tapu masrafı ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com