Yapılarda dış duvar seviyesinin önünde, genellikle üstü de açık olan bölüm balkon olarak ifade ediliyor. Peki sonradan çıkma balkon nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...
Sonradan çıkma balkon nasıl yapılır?
Balkon; bir binanın, dışarıya doğru çıkıntı yapan; genellikle 3 tarafı açık; korkulukla çevrili yapı unsuru oluyor. Balkonlara bir kapı aracılığıyla geçiş sağlanıyor. Büyük konaklarda avluya bakan kapıların açıldığı bir yanı avluya bakan koridorlar da birer balkondur.
Balkon büyüklükleri ve şekilleri kültürden kültüre, binadan binaya değişiklik gösteriyor. Balkonlar oturmak, yemek yemek, çamaşır asmak gibi işler için kullanılıyor. Şehirlerdeki bazı balkonlar, camlı doğramalarla kapatılarak evlere dahil ediliyor.
Evinin balkonunu camekanla kapatanlar için Belediyeler tarafından 3194 sayılı kanunun 32. maddesi gereği yıkım ve aynı kanunun 42. maddesi uyarınca para cezası uygulanıyor. Peki sonradan çıkma balkon nasıl yapılır? diyorsanız işte yanıtı...
Onaylı mimari projesinde balkonu bulunmayan bir yapıya balkon yapmak için belediye binalarına başvuruda bulunulması gerekiyor.
Ancak öncelikle, belediyelerden ruhsat alınmadan evvel kat maliklerinin de onayının alınmış olması gerekiyor. Kat maliklerinin onayı olmadan Kat Mülkiyeti yasasına göre, böyle bir değişiklik söz konusu olamıyor.
İzin alınmadan yapılan değişiklikler, belediyelere şikayet edilebiliyor, konu ile alakalı olarak Sulh Hukuk Mahkemelerinde de dava açılabiliyor.
Kaçak eve ruhsat alma dilekçesi!
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com