21 / 05 / 2024

Şirket tapu satışı için gerekli evraklar!

Şirket tapu satışı için gerekli evraklar!

Gayrimenkullerin bir başkası adına tescil edilmesi için satış işlemlerinin tapu müdürlüklerinde yapılması gerekiyor. Peki şirket tapu satışı için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Şirket tapu satışı için gerekli evraklar!

Bir taşınmaz mal satın alacak olan kimselerin bu süreçte herhangi bir sorun yaşamaması adına bazı noktaları bilmesi ve hazırlıklı olması gerekiyor.


Tapu satış işlemlerinin gerçekleşmesi için öncelikle tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Tapuda randevu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılıyor. Ayrıca ALO 181 aranarak da tapu randevu işlemleri yapılabiliyor.


Alınan randevu günü ve saatinde orada bulunamayacak taraflar randevuyu iptal edebildiği gibi, işlemin yapılmaktan vazgeçilmesi halinde de tapu randevusu iptal ediliyor.


Şirket, arsa ve mesken gibi taşınmazların satış işlemlerinin tamamlanabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor.Peki şirket tapu satışı için gerekli evraklar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi şirketlerin Ticaret Sicil Memurluğunca düzenlenmiş, taşınmaz mala ilişkin satışlarda yetkinin ve yetkililerin kimlik bilgilerinin açıkça yer aldığı yetki belgesi, ilgili sanayi ve ticaret odası müdürlüğünden tasdikli olarak alınması gerekiyor ve işlemin yapıldığı yıla ait olması gerekiyor.


Şirketlerin tapu satışı için gerekli olan belgeler ise şu şekilde sıralanıyor;

- Şirket vergi levhası aslı ve örneği, son yönetim kurulu seçiminin bulunduğu sicil gazetesi örneği,

- Şirket yetkilisinin imza sirküleri,

- Şirket adına satışta bulunacak vekil ise düzenleme şeklinde yapılmış vekaletin aslı,

- Söz konusu gayrimenkul’ün ilgili belediyeden alınmış harca tabi rayiç değer ve vergi borcu yoktur yazısı.

Tapuda satıcıdan istenen evraklar 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com