28 / 03 / 2024

Ödenmeyen elektrik ne zaman kesilir?

Ödenmeyen elektrik ne zaman kesilir?

Elektrik faturaları, faturanın üzerinde belirtilen son ödeme tarihine kadar fatura ödeme noktalarına gidilerek ödenebiliyor. Peki ödenmeyen elektrik ne zaman kesilir? diyorsanız işte yanıtı...


Ödenmeyen elektrik ne zaman kesilir?

Elektrik faturası, faturanın üzerinde belirtilen son ödeme tarihine kadar fatura ödeme noktalarına gidilerek yatırılabiliyor. Elektrik faturasını ödemeye yetkili olan yerler, TEDAŞ'ın resmi internet sayfasında açıklanıyor.


TEDAŞ'ın resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, internet ortamında fatura ödemesi ancak anlaşmalı olan bankalarda hesabın olması halinde geçmişe dönük borçlar da dâhil olmak üzere ilgili bankanın web sitesinden yapılabiliyor.


Elektrik faturalarının ödenebileceği bankalar arasında Akbank, Anadolu Bank, Denizbank, Finansbank, Halkbank, HSBC, İşbank gibi bankalar yer alıyor. Peki ödenmeyen elektrik ne zaman kesilir? diyorsanız işte yanıtı...


EPDK Mevzuatı ve satış sözleşmelerine göre, müşteriye tahakkuk ettirilen fatura bedeli, faturada belirtilen son ödeme tarihine kadar ödenmediği taktirde, son ödeme tarihini izleyen beş iş günü (dahil) içerisinde müşteriye elektrik borcunun ödenmesi için bir kez daha bildirimde bulunuluyor. 


Fatura bedeli, bildirimi takip eden beş iş günü (dahil) içerisinde ödenmezse müşterinin elektriği kesiliyor. 


Müşterinin kullanım yeri adresine gönderilen fatura veya bildirim müşteriye tebliğ edilmiş sayılıyor.

Elektrik faturasını nereye yatırabilirim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com