19 / 04 / 2024

Mantolamanın yararları nelerdir?

 Mantolamanın yararları nelerdir?

Mantolama,2000 yılında Resmi Gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği hükümlerine göre, yeni binalarda mantolama zorunlu hale getirildi. Kanunen zorunlu olan mantolamanın yararları nelerdir?


Mantolamanın yararları nelerdir?

2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yapılması zorunlu hale getirildi


Isı yalıtımı olarakta bilinen mantolama uygulaması, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. 


Mantolama,binada bir dairenin korunması için değil, tüm binanın ısıya karşı izolasyonu amacı ile yapılıyor.Anayapının izolasyonu için yapılan masraf ortak gider olarak kabul ediliyor ve başka türlü anlaşma olmadığı takdirde kat maliklerinin arsa payına göre masrafa katılmaları gerekiyor.Peki mantolamanın yararları nelerdir?


Mantolamanın yararları şu şekilde sıralanabiliyor:

-Mantolama doğru ve kaliteli ısı mantolama malzemeleri ile uygulanırsa yakıt masraflarınızı minumuma indirir yapınıza estetik + konfor kazandırıyor.


-Mantolama şartnamesi esaslarına uygun işi çok iyi bilen mantolama firmaları ile ısı yalıtım yönetmeliğine uygun olarak yapılırsa yıılık harcadığımız ısıtma ve soğutma bütçesinden ortalama olarak %40 ila %60 arasında ısıtma ve soğutma giderlerinde tasarruf sağlayıp yapılan tasarruf ile hayat standartları daha iyi hale getirip yaşam kalitesi yükseltilebiliyor.


-Profesyonel mantolama firmaları sektöründe kaliteli uygulama yapmayı ilke edinmiş Zirve Yapı İzolasyon tarafından uygulaması yapılan ısı izolasyonu sistemleri ile eviniz rutubetsiz, sağlıklı ve rahat bir yaşam alanı haline gelirken dış cephe mantolama yapılan apartmanlar yapı ömrü uzun ömürlü olmaktadır.


-Dünaynın tercih ettiği ısı yalıtım mantolama sistemleri yapılara 4 mevsim mükemmel bir ısı yalıtımı performansı ve kalıcı olarak yalıtım çözümü sağlıyor.


-Çeşitli mantolama sistemleri ile yapılan dış cephe mantolama sistemi yapıların bakım ve onarım masraflarını azaltıyor.


-Isı yalıtım Uygulama sistemleri içinde en çok tercih edilen mantolama sistemi (CE- TSE) Avrupa ve Türkiye Standartalarına uygun bir yalıtım sistemidir.

Apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com