29 / 03 / 2024

Konvansiyonel kalıp sistemi nedir?

 Konvansiyonel kalıp sistemi nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çeşitli sistemlerden birisi olan konvansiyonel kalıp sistemi nedir tünel kalıp sisteminden farkı nedir? işte yanıtı...


Konvansiyonel kalıp sistemi nedir?

Konut projelerinin inşaat sistemi olan konvansiyonel kalıp sistemi, klasik inşaat sisteminin daha gelişmiş şekli olarak karşımıza çıkıyor. Yavaş işleyen bu sistem, pahalı üretim ile yapılıyor ve daha fazla işçilik gerektiriyor.

Yüksek derecede ses ve ısı izolasyonu yapılabilmesi gibi avantaja sahip konvansiyonel kalıp sisteminin beton ağırlıklı bir sistem olmaması, diğer yapı sistemlerinden daha sağlıklı olduğuna işaret ediyor. Ayrıca farklı daire tiplerinin aynı blokta veya katlarda yapılabilmesi, daire içinde değişiklik yapmanın mümkün olduğu bir sistem olması konvansiyonel kalıp sisteminin tünel kalıptan farkı nı ortaya koyuyor.

Tünel kalıp sistemine de değinecek olursak; "Tünel kalıp", müteahhidin tek operasyonla bütün duvarları ve katı 1 günlük zaman dilimi içerisinde dökmesini sağlayan modern inşa metodu olarak ifade ediliyor. Tünel kalıp sistemi, konvansiyonel kalıp sistemine göre daha ucuz olup ve daha hızlı olarak ilerliyor.


Mehmet TAŞ/Konuttimes.com