25 / 04 / 2024

Konut ipotekli kredi nedir?

Konut ipotekli kredi nedir?

Bankalardan alınan krediler içinde konut ipotekli kredi de bulunuyor. Peki Konut ipotekli kredi nedir? Konut ipotekli kredinin özellikleri nelerdir? diyorsanız işte yanıtı...


Konut ipotekli kredi nedir?

Konut ipotekli kredi, bireysel ihtiyaç kredisi olup konut teminatı karşılığında verilen ve gerçek kişilerin kullandığı bir kredi türü olarak ifade ediliyor.


Bankalar yüksek tutarlı kredi taleplerinde teminat olarak isteyebiliyor.Bankalar ve diğer finansman kuruluşları uzun vadeli ve yüksek tutarlı kredileri ipotek karşılığında veriyor.


Yüksek tutarlı ve uzun vadeli ihtiyaçlar için, kendinize veya yakınınıza ait bir evi teminat vererek nakit ihtiyacınızı uzun vadeler ve uygun ödeme koşulları ile karşılayabilirsiniz.​


27 Eylül'de Resmi Gazete'deki yönetmelikle tüketicilerin kullandığı konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 75'ten yüzde 80'e yükseldi.


Söz konusu kredi tüketicilerin, tüm borçlarını birleştirerek, tek bir kredi altında ödemek istemesi halinde sahip oldukları konutu teminat göstererek kullandıkları kredi oluyor.

 

Konut teminatlı kredi oranı yüzde kaç?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com