Kira sözleşmesini imzalayan kiracı ve gayrimenkul sahibi birtakım hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. İki taraf da istediği zaman kira sözleşmesini sona erdiremiyor. Peki kiracının ölümü halinde kira sözleşmesi ne olur? diyorsanız işte yanıtı...
Kiracının ölümü halinde kira sözleşmesi ne olur?
Kira kontratı olarakta bilinen kira sözleşmesi, taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak ifade ediliyor.
Bu sözleşmeyi imzalayan kiracı ve mal sahibi birtakım hak ve yükümlülüklere de sahip olmuş oluyor. İki taraf da istediği zaman kira sözleşmesine son veremiyor. Peki
kiracının ölümü halinde kira sözleşmesi ne olur? diyorsanız işte yanıtı...
Bu konuyla ilgili yasal esaslara Borçlar Kanunu kapsamında yer veriliyor.
Kiracının ölümü
MADDE 333- Kiracının ölmesi durumunda mirasçıları, yasal fesih bildirim süresine uyarak en yakın fesih dönemi sonu için sözleşmeyi feshedebilirler.
Kiracının ölümünde sözleşmenin sürdürülmesi
MADDE 356- Ölen kiracının ortakları veya bu ortakların aynı meslek ve sanatı yürüten mirasçıları ve ölen kiracı ile birlikte aynı konutta oturanlar, sözleşmeye ve kanun hükümlerine uydukları sürece, taraf olarak kira sözleşmesini sürdürebilirler.
Kiracının ölümü
MADDE 371- Kiracının ölümü hâlinde, onun mirasçıları ve kiraya veren, altı aylık yasal fesih bildirim sürelerine uymak koşuluyla, sözleşmeyi feshedebilirler.
Ev kira kontratı nasıl yapılır 2016?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com