14 / 05 / 2024

Kapıcının görevleri 2015!

Kapıcının görevleri 2015!

Bir apartman veya sitede çalışan kapıcıların yerine getirmesi gereken bazı görevleri bulunuyor. Peki kapıcının görevleri nelerdir? İşte kapıcının görevleri 2015..


Kapıcının görevleri 2015!

Kat malikleri kurulunun çoğunluğu ile alacağı bir kararla kapıcı çalıştırılması ya da kapıcının işten çıkarılması hakkında karar alınabiliyor.


İşten çıkarılan kapıcıya çalıştığı süre ile bağlantılı olarak ihbar ve kıdem tazminatı, izin, fazla çalışma ücreti gibi diğer yasal hakları ödenmesi ve ibraname düzenlenmesi gerekiyor.


Bir apartman veya sitede çalışan kapıcıların görevlilerinin yerine getirmesi gereken bazı görevleri bulunuyor. Kanunen kapıcı işçi sıfatına sahip olurken, konutun maliki veya ortakları ise işveren sıfatına sahip oluyor.Peki kapıcının görevleri nelerdir?


Kapıcının görev ve sorumlulukları, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun Konut Kapıcıları Yönetmeliğinde belirleniyor.İşte kapıcının görevleri 2015..


a) Yöneticinin talimatı doğrultusunda konutun kaloriferini zamanında yakmak ısıyı ayarlamak ve söndürmek,


b) Hidrofor ve benzeri araçları çalıştırmak,


c) Anataşınmazın ortak yerlerini ve tesislerini temiz bulundurmak, demirbaşlarını, araç ve gereçlerini, düzenli, bakımlı ve işler şekilde tutmak,


d) Kendisine ayrılan konutu başka amaçlarla kullanmamak, konutu korumak, kendisi veya ailesinden birisinin konuta vereceği zarar ve hasarları karşılamak,


e) Yöneticinin talimatı çerçevesinde konutun güvenliğini sağlayıcı önlemleri almak,


f) Belirlenen saatlerde servis hizmetlerini görmek, çöpleri toplamak, bahçe düzenlemesi ve bakımını yapmak,


g) Verilen eğitimlere uygun davranmak ve koruyucu malzemeyi kullanmak,


h) İş veya toplu iş sözleşmesinde belirlenen diğer görevleri yerine getirmek.

Kapıcının yıllık izni kaç gündür?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com