28 / 03 / 2024

İnşaat tamamlama kredisi hangi bankalar verir?

 İnşaat tamamlama kredisi hangi bankalar verir?

Bir arsa üzerinde inşa edilmeye başlanan fakat yarıda kalan yapı inşaatların tamamlanması için bankalar, inşaat tamamlama kredisi veriyor. Peki İnşaat tamamlama kredisi hangi bankalar verir?


İnşaat tamamlama kredisi hangi bankalar verir?

İnşaatı başlanan ve yarım kalan inşaatlar için, bankalar "inşaat kredisi" adı altında, inşaat tamamlama kredisi veriliyor.


Konutların kalan inşaatının tamamlanması için kredilere başvurulabiliyor. Bankadan bankaya değişmek ile birlikte 120 aya kadar vade imkanı ile uygun koşullarda hemen ev sahibi olunabiliyor. Peki İnşaat tamamlama kredisi hangi bankalar verir? diyorsanız işte yanıtı...


İnşaat tamamlama kredisi veren bankalar 2016…

*Ziraat Bankası

İnşaat halindeki konutun inşaatının tamamlanması için 120 aya varan vade seçenekleri ile tamamlamak kredisi veren Ziraat Bankası, kredinin verilmesi için mülk sahibinden maddi teminat istemektedir. Bu krediden yararlanabilmek için başvurularınızı Ziraat Bankası şubelerinden gerçekleştirebilirsiniz.


*Halk Bankası

Aylık %1,29 faiz oranları ve 500 TL kredi tahsis ücreti ile Halk bankası da tüketicilere kooperatif tamamlama ve inşaat tamamlama kredisi veriyor. Halk bankası da bu krediyi verebilmek için, inşaat halindeki konutun minimum %70 oranında tamamlanmış olması şartını koşuyor. Yeni evinde biran önce oturmak isteyenler için gereken nakit ihtiyacını karşılayan bankaya bu kredi için başvurularınızı şubelerden yapabilirsiniz.


*Vakıfbank

Hızlı Bitirme Kredisi kampanyası kapsamında tüketicilere, %20 ile %80 arasında tamamlanmış inşaatlar için kredi olanağı sağlayan Vakıfbank, düşük faizli seçenekleri ile inşaat tamamlama kredisi veriyor. Ancak bu krediden yararlanabilmeniz için kooperatif üyeleri konut finansmanı şartlarını sağlıyor olmanız gerekmektedir. Ayrıca konutunuzun inşaatı belediye sınırları içinde olmalı ve konutunuz adına kat irtifakı tesisi alınmış olmalıdır. İnşaatınızın devam ettiği süreçte, Vakıfbank’tan aldığınız hızlı bitirme kredisinin faizlerini ve inşaat bittikten sonra kooperatif üyelerine bölerek kredi ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tamamlanmayan inşaatınız varsa, inşaatı hızlandırmak ve bir an önce bitirmek için siz de kredinizi Vakıfbank şubelerinden alabilirsiniz.


Ev yapma maliyeti 2017!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com