19 / 04 / 2024

İmarsız arsaya kredi nasıl alınır?

İmarsız arsaya kredi nasıl alınır?

"İmarsız arsa" ifadesi aslında "arazi" olarak biliniyor. İmar ise, belediye tarafından uygulanan iskân projesine uygunluk olarak ifade ediliyor. Peki İmarsız arsaya kredi nasıl alınır? İmarsız arsaya kredi çıkar mı? diyorsanız işte yanıtı...


İmarsız arsaya kredi nasıl alınır?

Arsa, belediyenin imar uygulaması alanına giren toprak parçası olarak ifade ediliyor.  Arsalar, yapılaşmaya müsait alanlar oluyor.


"İmarsız arsa" ifadesi aslında "arazi" olarak karşımıza çıkıyor. İmar ise, belediye tarafından uygulanan iskân projesine uygunluk olarak ifade ediliyor. 


Kanunen "İmarsız arsa" üzerinde betonarme binalar yapılamıyor. Arazi, ancak ilgili belediyenin imar müdürlüğü tarafından imar uygulaması alanına dahil edilirse arazi, arsa niteliği kazanıyor.


Ancak imar planında izin verilen alanlarda; izin verilen oranlarda ev yapılabiliyor. Örneğin "yüzde 5 imarlı tarla" demek, sahip olunan arazi üzerinde toplam alanın ancak yüzde 5'i üzerinde yapılaşma izni var demektir. Aksi takdirde inşa edilen yapı, kaçak olarak nitelendiriliyor.


 Peki İmarsız arsaya kredi nasıl alınır? İmarsız arsaya kredi çıkar mı? diyorsanız işte yanıtı...


Bankaların, tüketicilere sunduğu krediler arasında arsa kredisi de bulunuyor. Arsa sahibi olmak isteyen fakat elinde yeterli nakit parası bulunmayan kişiler bankaların arsa kredilerinden yararlanabiliyor.


Ancak, bazı bankaların arsa kredisi hususunda birincil şartı arsanın "imarlı" olması olarak karşımıza çıkıyor. İmarı bulunmayan arsalar için bu kredi verilmiyor. Buna karşın, imarsız arsaya kredi veren bankalar da mevcut.

Arsa kredisi veren bankalar 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler