16 / 04 / 2024

İlk kez ev alana devletten teşvik 2016!

İlk kez ev alana devletten teşvik 2016!

Devlet, ilk kez ev alacak kimselere bazı koşullarda destek sağlıyor. Peki ilk kez ev alana devlet teşviği nasıl olacak? diyorsanız işte ilk kez ev alana devletten teşvik 2016...


İlk kez ev alana devletten teşvik 2016!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. 6 ay sonra yürürlüğe girecek bu yönetmelik ile ev alacaklara yapılacak devlet teşviğinin esasları belirlendi.


Yönetmeliğe göre her ev almak isteyen kimselere bu destek verilmiyor. Sadece ilk evini alacak olan ve diğer koşulları taşıyan, yönetmelikte belirtilen şekilde hesap açarak para biriktiren kimselere veriliyor. Peki ilk kez ev alana devlet teşviği nasıl olacak? diyorsanız işte ilk kez ev alana devletten teşvik 2016...


İlk kez ev alana devlet teşviği koşulları şu şekilde:


- Katılımcının eşinden ve birinci derece kan hısımlarından satın aldığı konutlara Devlet katkısı ödemesi yapılmaz.


- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 36 ile 47 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'idir. Ancak ödenecek tutar 13 bin TL'yi geçemez.


- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 48 ile 59 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 18'idir. Ancak, ödenecek tutar 14 bin TL'yi geçemez.


- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 60 ay ve üzeri olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 20'sidir. Ancak, ödenecek tutar 15 bin TL'yi geçemez.


- Devlet katkısı, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten defaten karşılanır ve hak sahibine konut hesabının bulunduğu banka aracılığıyla ödenir.


- Devre mülklere devlet katkısı ödemesi yapılmaz.

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik 2016!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com