06 / 05 / 2024

Doğalgaz faturası yüksek geldi ne yapmalıyım?

 Doğalgaz faturası yüksek geldi ne yapmalıyım?

Kışın yaşam alanlarında sıcaklığın sağlanması ve korunması aynı zamanda da çok yüksek olmayan doğalgaz faturalarının gelmemesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki doğalgaz faturası yüksek geldi ne yapmalıyım? diyorsanız işte yanıtı...


Doğalgaz faturası yüksek geldi ne yapmalıyım?

Bir ev ya da işyeri için yapılacak doğalgaz abonelik işlemleri İstanbul'da İGDAŞ'ta yapılıyor. İGDAŞ’a yapılacak abonelik talepleri; bağımsız bölüm maliki, binanın veya tesisin sahibi ya da bunların yetkili temsilcileri tarafından yapılıyor. 


Doğalgaz faturaları, İGDAŞ tarafından duyurulan ödeme yerlerinden ödeniyor. Anlaşmalı doğal gaz dağıtım şirketlerinin aboneleri, doğalgaz fatura ödemelerini tüm Türkiye genelindeki PTT'den yapabiliyor. 


Kışın yaşam alanlarında sıcaklığın sağlanması ve korunması aynı zamanda da çok yüksek olmayan doğalgaz faturalarının gelmemesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. 

Doğalgaz aboneleri kimi zaman fazla faturalandırma ile karşılaşabiliyor. Peki doğalgaz faturası yüksek geldi ne yapmalıyım? diyorsanız işte yanıtı...


Doğalgazın fazla olması durumlarında, dağıtım şirketine müracaat edilebiliyor.Eksik veya fazla faturalandırma durumunda Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nide yer alan 51. madde uygulanıyor. 


“Dağıtım şirketi, kendi hatasından kaynaklanan eksik faturalandırma halinde, tüketim bedelini cari perakende satış fiyatını kullanarak hesaplar, eksik faturalandırmanın yapıldığı ay sayısı kadar eşit tutarda taksitlendirir ve bu durumda gecikme cezası uygulanmaz.


Fazla faturalandırma halinde ise, tahsil edilen fazla bedel, tespit edildiği tarihten itibaren en geç beş iş günü içinde müşteriye, 49 uncu maddeye göre belirlenecek gecikme zammı ile birlikte nakit olarak ödenir veya müşterinin kabul etmesi halinde bir sonraki faturasından mahsup edilir.” 

Doğalgaz güvence bedeli ne kadar 2016?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com