29 / 03 / 2024

Devremülkün süresi ne kadar?

 Devremülkün süresi ne kadar?

Satın almak istenilen mülkün tamamı ile kullanımı değil de belirli bir işletim sistemi içerisinde yılın belirli dönemleri kullanım hakkı verilmekte ise, bu sisteme devremülk adı veriliyor. Peki devremülkün süresi ne kadar? İşte yanıtı...


Devremülkün süresi ne kadar?


Devremülk, konut olmaya uygun bir yapıdan, yılın belirli dönemlerinde, bir süre için yararlanmayı sağlayan mülkiyet biçimi olarak ifade ediliyor.


Müşterek mülkiyet payına bağlı bir irtifak hakkıdır. Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapı ve bağımsız bölümün ortak maliklerinden her biri lehine bu yapı veya bağımsız bölümünden yılın belli dönemlerinde istifade hakkı müşterek mülkiyet payına bağlı bir irtifak hakkı kurulabiliyor. Bu hakka Devre mülk hakkı deniyor.


Devremülk süresi...


Tapulu yapılar oldukları için satma, kiralama ya da miras olarak bırakma gibi hakları da beraberinde getiriyor ve devremülklerin sizlere sunduğu büyük avantajlar arasında yer alıyor. Devremülklere yılın 7, 10 ya da 15 günlük sürelerde sahip olabiliyorsunuz. Bu süre zarfında eğer o yıl kalma hakkınızı kullanmak istemiyorsanız kiralayarak hakkınızı alabilirsiniz ve kiralama işlemlerinde yönetim de sizlere yardımcı olacaktır, bu yüzden yine ekstra bir avantaj sunduğunu belirtmekte fayda var.