26 / 04 / 2024

Devremülk tapusu nasıl alınır?

 Devremülk tapusu nasıl alınır?

Devremülk; tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca v.s gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olmak olarak ifade ediliyor. Peki devremülk tapusu nasıl alınır?


Devremülk tapusu nasıl alınır?


Tatil, sağlık, dinlenme, kaplıca v.s gibi maksatlarla hazırlanmış olan müstakil bir dairenin bağımsız bölümünün mülkiyetine belirli bir tarih için sahip olmaktır. Devremülkler, tapuludur satma devretme, kiraya verme, bir yakınınızı yerinize gönderme ve miras bırakma gibi tapunun sağladığı tüm haklar mevcuttur.


Devremülk üyesi, devremülk tesislerinden tapulu bir devremülk satın almak sureti ile İşletme Yönetimi’nin üyelere sunduğu her türlü hak ve hizmetten yararlanan kişilere deniyor. Devremülk üyesi, kat mülkiyeti sistemi ile yapılandırılmış, belirli devrelere bölünmüş bir dairenin,  yılın 2 haftalık bir dönemine sahip oluyor. Devremülk tapusu, devremülkün satın alınması ile birlikte tapu sicil müdürlüğüne tescil işlemi ile alınıyor.


Devremülkler diğer gayrimenkuller gibi süresiz tapulu oluyor. Bu mülkiyet hakkı üyenin sahip olduğu devremülk dairesinin ilgili tarih aralığında kullanılmasını kapsıyor. Devremülk üyesinin tesisin diğer bölümleri üzerinde yasal bir hakkı bulunmuyor. Sadece İşletme Yönetimi’nin uygun gördüğü aktiviteleri ücretsiz veya indirimli kullanma hakkına sahip oluyor. Her bir devremülk, her yıl için 15 gün kullanılıyor ve süresiz tapulu oluyor.


Ödemesi biten devremülk üyesi gerekli evrakları tamamladıktan sonra İşletme Yönetimi tarafından yetki verilen kişilere noter yolu ile vekalet veriyor ve böylelikle tapu işlemi resmi süreç içerisinde tamamlanıyor. Satın alınan devremülkün tapu masrafının tamamı devremülk üyesine aittir.


Tapu için gerekli evraklar:

- Nüfus Cüzdanı fotokopisi ( TC Kimlik numaralı )

- 2 adet vesikalık fotoğraf (Renkli fotokopi geçerli değildir ve son altı ( 6 ) aylık resminiz olması gerekmektedir.)

- Noterden Vekâletname aslı.

- Tapu masrafının hesaba yattığını gösteren dekont belgesi