19 / 05 / 2024

Cumartesi günü emlak vergisi ödenebilir mi?

Cumartesi günü emlak vergisi ödenebilir mi?

Senede iki eşit taksit şeklinde ödenen emlak vergisinin birinci taksit döneminde sona geliniyor.1 Haziran tarihinde sona erecek olan emlak vergisi için son 2 gün bulunuyor.Peki cumartesi günü emlak vergisi ödenebilir mi?


Cumartesi günü emlak vergisi ödenebilir mi?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde bulunan arsa, arazi,işyeri ve mesken sahiplerinin ödemeleri gereken bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor.


1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, bu verginin mükellefi taşınmaz malın sahipleri oluyor.


Kimi gayrimenkul sahipleri bu vergiye tabi olmuyor. Emlak vergisi ödemelerinden muaf olan taşınmaz mal sahipleri şu şekilde sıralanıyor:


- 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip, ve yazlık eve sahip olmamak şartı ile;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler


Yukarıdaki özelliklere sahip olmayan gayrimenkul sahipleri vergi ödemek ile yükümlü oluyor.


Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.Emlak vergisi 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 2. taksiti Kasım ayında ödeniyor.


2015 yılı vergi takvimine göre emlak vergisi birinci taksit döneminde sona geliniyor.Vergi mükelleflerinin 1 Haziran atrihine kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor.Vergisi hala ödememiş olan taşınmaz sahipleri için son 2 gün bulunuyor.Peki cumartesi günü emlak vergisi ödenebilir mi?


Vergi döneminde bazı belediyeler haftasonu hizmet verirken bazıları vermiyor.Emlak vergisinin haftasonu ödenmesine ilişkin bilgiler bağlı olunan belediye aranarak alınabiliyor.

Emlak vergisi bankadan nasıl ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com