18 / 05 / 2024

Belediyeler kaça kadar açık?

Belediyeler kaça kadar açık?

Taşınmaz mallarla ilgili işlemler taşınmazların bağlı olduğu belediyede gerçekleştiriliyor.Peki belediyeler kaça kadar açık? Belediyenin çalışma saatleri nedir? İşte belediye çalışma saatleri 2015..



2018 belediye çalışma saatleri!


Taşınmaz mallar için ödenen emlak ve çevre temizlik vergisi, belli dönemlerde belediyeye tarafından tahsil ediliyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması durumunda ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi internet aracılığıyla online olarakta ödenebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak ve çevre temizlik vergilerinin ilk taksitleri için son ödeme günü bugün.Peki belediyeler kaça kadar açık? Belediyenin çalışma saatleri nedir? diyorsanız işte yanıtı..


Belediyeler hafta içi her gün 08.30‘da hizmet vermeye başlıyor ve 12.00'a kadar bunu devam ettiriyor. 12.00'dan sonra ise 13.00'a kadar öğle molası olup; Belediye daha sonra 13.00'dan 17.00'a kadar hizmet vermeye devam ediyor.


Ancak bu saatler yaz ve kış saati uygulamalarında yarım saat kadar farklılık gösterebiliyor. 


Vergi dönemlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle belediyeler hafta sonu da tahsilat yapma kararı alabiliyor. Bu nedenle kimi belediyelerin vergi döneminde vergi tahsilat birimi açık olup; vergi hafta sonu da yatırılabiliyor.


Ancak hafta sonu vergi ödemek için, vergi dönemi içerisinde belediyenin hafta sonu açık olup olmadığını arayarak öğrenmek gerekiyor.

Emlak vergisi belediyeye mi ödeniyor?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com