07 / 05 / 2024

Apartmanda kedi beslemek yasak mı?

 Apartmanda kedi beslemek yasak mı?

Apartman sakinleri kedi,köpek gibi hayvanları alıp evde beslemek isteyebiliyor.Apartmanda kedi köpek beslemenin yasal olup olmadığı tartışılıyor.Peki apartmanda kedi beslemek yasak mı?Apartmanda kedi beslenir mi?


Apartmanda kedi beslemek yasak mı?

İnsanlar tarafında eğitilen hayvanlar evcil hayvan olarak karşımıza çıkıyor.Kedi,köpek eğitilebilen hayvanlar arasında yerini alıyor.


Eğitilen evcil hayvanlar ise, sahipleri tarafından evde beslenmek isteniyor. Ancak apartmanda köpek ve kedi beslemenin yasak olup olmadığı bu noktada önem taşıyor.


Kat Mülkiyeti Kanununa göre düzenlenen, yönetim planında hayvan beslenmesi yasaklanmışsa, kat malikleri kurulunun izin verdiğine dair belge ibraz etmeyenin etrafına rahatsızlık vermemiş olsa bile, bağımsız bölümde kedi beslenmesi mümkün olmuyor.


Hayvanları Koruma Kanunu gereğince bakıma muhtaç olan hayvanlar evden atılamıyor. Diğer ifade ile ev hayatına alışmış, yaşlı veya sağlık sorunları olan hayvanları sokağa atanlar suç işlemiş kabul ediliyor.

   

Apartmanda kedi beslemek ile ilgili Yargıtay Karar örneği aşağıda yer alıyor:


Daire:18 

Tarih:10.07.1995 

Esas No: 1994/5865 


Karar No:1994/11183 

Kaynak:YKD. EKİM 1995 

İlgili Maddeler:634 SK 28 


İlgili Kavramlar:APARTMANDA HAYVAN BESLEMEK 

Karar Metni: Kat Mülkiyeti Kanununa göre düzenlenen yönetil planı, bütün kat maliklerini, onların külli ve cüzi haleflerini de bağlayıcıdır. Yönetim planında; bağımsız bölüm, eklenti ve ortak yerlerinde hayvan beslenmesi yasaklanmışsa, kat malikleri kurulunun izin verdiğine dair belge ibraz etmeyenin etrafına rahatsızlık vermemiş olsa bile, bağımsız bölümde kedi beslenmesi mümkün değildir.



Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com