28 / 03 / 2024

2B arazisi başvuruları bugün bitiyor!

 2B arazisi başvuruları bugün bitiyor!

2/B arazisi için 200 bin kişiye verilen ikinci şans bugün sona eriyor. Başvuru yapacak olanların bugün mesai bitimine kadar defterdarlık ve mal müdürlüklerine gitmeleri gerekiyor...


 

2/B arazisi satın almış ancak taksitinin 2 tanesini aksatan, 2/B arazisine başvurmuş ancak 3 ay içinde peşinatını yatırma tebligatına uymayarak peşinatı yatırmamış ve 2/B arazisinde ikamet ettiği halde satın alma talebinde bulunmayan kişilerin başvuru süresi 7 Mart'ta sona erecekti.  


Ancak bu süre 6 aylığına uzatıldı. 2B arazisi için son başvuru günü bugün. 


Satış bedeli, 3 aylık sürenin bittiği günden ödeme yapacağı güne kadar geçecek süre için Türkiye İstatistik Kurumu'nun aylık tüketici fiyatları endeksi toplamında artırılarak hesaplanacak.  Vade farkı, 2/B arazisine talip olup peşinatı ödemeyenlere de uygulanacak. 


Bakan Ağbal, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Tarımla geçimini sağlayan vatandaşlarımızın bu arazileri uzun yıllardır kullandıkları göz önünde bulundurularak, belediye ve mücavir alan sınırları dışında bulunan tarım arazilerini hak sahiplerine rayiç bedellerinin yüzde 50’si oranında indirimli satışını sağlıyoruz. Ayrıca faizsiz 6 yıl vade imkanı sunuyoruz. Söz konusu uygulama kapsamında, Türkiye genelinde bugüne kadar yaklaşık 25 bin 200 kişiye toplam 32 bin taşınmaz, 399 milyon lira bedelle satıldı ve bu bedelin 182 milyon lirası tahsil edildi.”


 Başvuru için gerekenler: 

2/B arazileri için defterdarlık ve mal müdürlüklerine başvuru yapılabiliyor. Başvuruda gerekenler şu şekilde sıralanıyor:  


Nüfus cüzdanının fotokopisi, 

Başvuru dilekçesi, 

Başvuru bedeli makbuzu, 

Tüzel kişiler için ise yetki belgesi, 

Bunun dışında mirasçılardan da veraset ilamı.


 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com