28 / 03 / 2024

2018 konut hesabı devlet katkısı ne kadar olacak?

 2018 konut hesabı devlet katkısı ne kadar olacak?

Konut hesabı devlet yardımında yapılan yardımların yükseltilmesi için çalışmalar yapılıyor. Peki 2018 konut hesabı devlet katkısı ne kadar olacak? diyorsanzı işte yanıtı..


 

Geçen hafta Meclis’e gönderilen torba yasanın detaylarını açıklayan  Maliye Bakanı Naci Ağbal, konut hesabında devlet katkısının artırılacağı söylemişti.Geçtiğimiz sene en fazla 15 bin TL olarak yapılan bu yardımın artırılması için çalışmalara başlandı. 


Konut hesabına yapılan devlet katkısından yararlanmak isteyen kişilerin TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırması gerekiyor.  


Ancak, konut hesabının açıldığı tarihte tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli taşınmaz mal sahipleri adına konut hesabı açılamıyor.


2018 konut hesabı devlet katkısı ne kadar?


En az 3-4 yıl yapılan birikim sonrasında tutarın yüzde 15'i (devlet katkısı 13 bin TL'yi aşmamak koşuluyla), 4-5 yıl arasında yapılan ödeme tutarının yüzde 18'i (devlet katkısı 14 bin TL'yi aşmamak koşuluyla), 5 yıl veya daha uzun süre yapılan ödeme tutarının yüzde 25'i kadar (devlet katkısı 20 bin TL'yi aşmamak koşuluyla) katkı ödemesi yapılacak.


Devlet katkısı ödemesi için katılımcı, konut edinim tarihinden itibaren 6 ay içinde konut hesabının bulunduğu bankaya müracaat edebilecek. 


Gerekli bilgi ve belgelerin kontrolü sonrasında en geç 2 ay içinde hesabın bulunduğu bankadan para alınabilecek.



Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Konuttimes.com