28 / 03 / 2024

Niğde Emlak Konutları'nın inşaat çalışmaları başladı!

Niğde Emlak Konutları'nın inşaat çalışmaları başladı!

Niğde'de emlakçılık ve gayrimenkul işler yapan emlakçılar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Niğde'de inşaatı başlayan Niğde Emlak Konutları projesinin emlakçıları etkilemeyeceğini söyledi.


Niğde'ye Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşaatına başlayan Niğde Emlak Konutları, emlakçıları olumsuz etkilemeyecek. Emlak Konut Niğde'de 349 konut yapacak.


Niğde'de emlakçılık ve gayrimenkul işler yapan emlakçılar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Niğde'de inşaatı başlayan Niğde Emlak Konutları projesinin emlakçıları etkilemeyeceğini söyledi.


7 blok olarak yükselen Niğde Emlak Konutları projesinde toplam 349 adet daire bulunuyor. Projede dairelerin dışında ayrıca 16 adet ticari ünite de yer alıyor. 328 bin TL'den başlayan ve 559 bin TL'ye kadar çıkan fiyatlarla çeşitli metrekarelerde daireler bulunuyor. Emlakçılar Niğde'de 349 konutun yapılması Niğde piyasasına çok etki etmeyeceğini söylediler. Niğde-Bor yolu üzerinde yapılacak konutlarında Niğde piyasasının üzerinde olduğu ancak o bölgenin müşterisinin de bütçesi uygun olan vatandaşların ilgi göstereceklerini ifade ettiler.


Gayrimenkulün emlakçılara bir zararı olmayacağını söyleyen Niğdeli emlakçılardan Mahmut Kılıç, " Bu emlak konutlar Niğde'ye az da olsa bir ekonomik katkı sağlar. Aynı zamanda müteahhitlere olumsuzluğu olmaz. Herkes bütçesine göre ev satın almak ister. Bundan dolayı da gayrimenkul konutlarının bir hayli pahalı olduğunu duyuyorum ve bunun içinde herkes bütçesine göre tercihini yapar ve ev sahibi olmak ister." dedi.


'Niğde'ye artı sağlayacak'

Niğde'ye azda olsa bir artıları olabileceğine vurgu yapan emlakçı Kılıç, "Niğde'ye gelecek olan kişiler lüks evlerde, lüks konutlarda ev sahibi olmak ister bununda biz emlakçılara bir zararı olmaz. Varlıklı aileler orada olmak isterler. Oraya yatırım yapmak isterler ve o zamanda inşaat sektörüne bir canlılık getirmiş olur. İnşaat malzemeleri satılır, inşaat malzemesi satılınca da, inşaat malzemesi üreten fabrikalara hareket getirir." diye konuştu.


'Emlak konut projesi büyük manada emlakçılara zararı olmayacak.'

Emlak konut projesi büyük manada emlakçılara zararı olmayacağını ve Niğde'ye katkısı olacağını söyleyen emlakçı Veysel Acar, "20 yıl vaade yapılıyor lakin daire fiyatları 400 ile 500 bin TL arası bir rakamlar. Zaten bu konutlara belli başlı insanların gücü yeter. Orta kesimdeki insanların alabilecekleri ev fiyatı yok. Yaptıkları evleri aylık 2 bin lira ile 3 bin lira arasında veriyorlar ama emlakçılara bir zarar olacağını zannetmiyorum. Niğde'ye bu konutların şu şekilde katkısı olur; çok güzel bir yaşam alanı ve site şeklinde olduğu için şehre güzel görüntü sunarak katkısı olur. Maddi ve manevi bir katkısı olacağını zannetmiyorum." dedi.


'Büyük müteahhitlere zararı olur'

Emlakçı Acar, "Emlak konutun sattığı evler ile bizim sattığımız evlerin odalarını metre kare hesabına vurduğumuz zaman fazla bir fark yok. Ama fiyatlarda yarı yarıya bir fark var. Buda emlak konut olduğu için, 20 yıl vade olduğu için ve güzel bir yaşam alanı olduğu için bu kadar fark oluyor.


Emlak konutun Niğde ekonomisine bir katkısı bulunmaz. Sadece bu konutların devletimize katkısı bulunur. Çünkü Niğde'ye bunu yapan TOKİ yapıyor Niğde'ye her hangi bir getirisi ve götürüsü yok.


İhalesi dışarıdan gelen bir şirkete veriliyor. Sadece Niğde'deki beton firmalarına, demir firmalarına ve belli başlı insanlara faydası olacaktır. Emlak işlerine pek fazla zarar vereceğini zannetmiyorum." diye konuştu.


Web: http://www.emlakkonut.com.tr/


Hedef Halk



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016