26 / 04 / 2024

İşte Emlak Konut Çankaya Saraçoğlu ihalesine ilişkin detaylar!

 İşte Emlak Konut Çankaya Saraçoğlu ihalesine ilişkin detaylar!

Emlak Konut, Saraçoğlu projesini 20 Mart 2018 Salı günü Ankara'da tanıttı.Ankara Çankaya Saraçoğlu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu 26 Nisan 2018 Perşembe günü yapılacak..


 Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projelerinden  Ankara  Çankaya Saraçoğlu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. oturumu 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 14:30'da  2 oturumda yapılacak. İhalenin Pazarlık-Açık Artırma-Kapalı Zarf Teklif Alma bölümünden oluşan 2. oturumu, kazananı belli edecek. 


Emlak Konut, Saraçoğlu projesini 20 Mart 2018 Salı günü Ankara'da tanıttı. Tanıtım toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen katıldı.


Toplam mülkiyet alanı 100 bin 1578 metrekare olan bölgenin konut alanı 87 bin 4, park alanı ise 13 bin 153 metrekare büyüklüğe sahip. Saraçoğlu projesi Ankara Çankaya'da  15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı ve İçişleri Bakanlığı'na yakın konumda bulunuyor. 


 İşte Emlak Konut Çankaya Saraçoğlu ihalesine ilişkin detaylar!


Aslına uygun olarak yenilenecek

Emlak Konut'un ihaleye çıkardığı bölgede 435 adet lojman ve 250'ye yakın tescilli ağaç yer alıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum toplantıda yaptığı konuşmasında "Saraçoğlu’nu aslına uygun olarak yenileyerek Ankara halkının hizmetine sunacağız." dedi. Kurum, Saraçoğlu Mahallesi’nin tarihi dokusunun korunarak yenileceğinin altını çizdi. Kurum, Türkiye’nin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'ni Ankara kent yaşamına kazandırmak için geliştirilen projeye, Maliye Bakanlığının öncülüğünde başladıklarını söyledi.


 İşte Emlak Konut Çankaya Saraçoğlu ihalesine ilişkin detaylar!


Kat sayısı 3'ü geçmeyecek

Toplantıda konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş da Saraçoğlu projesi ile şehrin değerinin artacağını belirterek, projenin yüzde 44,12'lik kısmının sosyal donatılara, yüzde 55,88'lik kısmının ise kültür, konut ve ticari alana ayrıldığını söyledi. Bakan Kurtulmuş, kat sayısının 3 kattan fazla olmayacağına dikkat çekti. 


 İşte Emlak Konut Çankaya Saraçoğlu ihalesine ilişkin detaylar!


  İşte Emlak Konut Çankaya Saraçoğlu ihalesine ilişkin detaylar!


Arsa bilgileri şu şekilde:

1- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi A ada/parsel konut alanı olacak. 

2- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi B ada/parsel ticaret+turizm+konut alanı olacak.

3- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi C ada/parsel konut alanı olacak.

4- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi D ada/parsel ticaret alanı olacak.

5- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi D ada/parsel ticaret alanı olacak.

6- Ankara Çankaya Namıkkemal-Yenişehir Mahallesi'nde 13 bin 153 metrekare park alanı olacak.



Plan notlarına ilişkin bilgiler

- 2863 sayılı Kültür Varlılarını Koruma Kanunu'na uyulacaktır.

- İlgili kültür carlıklarını koruma bölge kurulu kararı alınmadan uygulamaya geçilmez.

- Planlama alanı içerisinde yer alan tescili tabiat varlıklarının korunma alanında yapılacak her türlü iş ve işlemler ile ilgili tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonu görüşü doğrultusunda uygulama yapılacaktır.



 

İhale ilanı için tıklayın






Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri