20 / 04 / 2024

Emaar Yeşil Binalar Zirvesi’nin ana sponsorlarından biri oldu!

 Emaar Yeşil Binalar Zirvesi’nin ana sponsorlarından biri oldu!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından 18-19 Şubat 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan İkinci Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi’nin ana sponsorları arasında yer alan Emaar Türkiye, yeni projeleri Emaar Square’de çevresel sürdürülebilirliği sağlamayı hedefliyor...


Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından 18-19 Şubat 2013 tarihlerinde düzenlenen ve iki gün sürecek "2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi"nin ana sponsorları arasında dünyanın önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden biri olan Emaar Properties PJSC’nin ülke iştiraki Emaar Türkiye de bulunuyor.


Swiss Otel İstanbul’da düzenlenecek olan ve yeşil dönüşe öncülük etmesi hedeflenen konferansa ulusal ve uluslararası arenadan yeşil binalar konusunda tanınan ve alanlarında saygın konuşmacılar katılırken, bu zirvede binaların yeşil dönüşümünün yanı sıra kentler ve toplumların da yeşil dönüşümü değerlendirilecek. Daha Yaşanabilir Şehirler İçin Ulusal-Uluslararası İşbirlikleri, Yeşil Dönüşümün Yatırım Maaliyetleri, Teknoloji-Yapı Kent İlişkisi, Geleceğin Yeşil İş Modelleri, Yerel Yönetimlerin ve Dünya Yeşil Bina Konseylerinin Tecrübe Paylaşımı zirvede ele alınacak konular arasında yer alıyor.


Yeşil Binalar Zirvesi’nin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban, “Dünya kaynaklarının hızla tükenmeye başladığı günümüzde, sadece mimari olarak güzel projeler üretmek yetmez, projelerin tüm özellikleriyle sürdürülebilir unsurlar taşıması da çok önemli” diyerek konuya duyarlı yaklaşımlarının altını çizdi. Özellikle son projelerinde bu konudaki çalışmalarına ağırlık veren Emaar Türkiye’den, Emaar Square ProjesininThe Address Hotel & Residences Istanbul, Emaar SquareAluşveriş Merkezi ve Emaar SquareOfis yapılarının ABD'deki Çevre Dostu Binalar Konseyi (USGBC_United States Green Building Council) tarafından belirlenen LEED (The Leadership in Energy and Environmental Design – Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) kriterlerine uygun olarak geliştirildiği ve bu yapıların gerek mimarisinin, gerek elektromekanik sistemlerinin en başından beri enerji verimliliği kriterleri gözetilerek tasarlandığı,  sistem ve malzeme seçimlerinin, elektrik ve mekanik tesisat projelerinin LEED kriterleri ile uyumlu şekilde yapıldığı bildiriliyor.


Emaar Türkiye hakkında:

Türkiye pazarına 2006 yılında konut sektöründeki yatırımıyla giriş yapan EMAAR, ilk yatırımı Toskana Vadisi’ni İstanbul Büyükçekmece Göl Vadisi’nde 1 milyon 700 bin m2’lik bir alanda inşaa etmektedir. Toskana Vadisi’nde tüm proje tamamlandığında 12 tipte toplam 524 konut bulunacaktır.Yaşamın başladığı Toskana Vadisi’nin birinci fazında 174 villa ve Dolce Vita Spor & Yaşam Kulübü, tamamlanan ikinci fazında Toskana Çarşısı ve yine eşsiz Toskana mimarisi ile tasarlanmış göl ve deniz manzaralı ikiz villalar ile bahçeli ve teraslı villa daireler bulunmaktadır.Emaar Türkiye, yeni yatırımı olarak İstanbul Çamlıca’da, içerisinde konut ve rezidanslar, alışveriş ve eğlence merkezi, ofis ve 5 yıldızlı bir otelin bulunacağı çok amaçlı bir proje olan Emaar Square’i geliştirmektedir. Emaar Türkiye pazarında uzun soluklu ve yüksek katma değerli bir şirket olmayı hedefleyerek, bundan sonrak yatırımlarına konutun yanı sıra turizm ve eğlence, alışveriş merkezi geliştirme, perakende ve ticari kiralama sektörlerinde devam ederek ürettiği tüm yaşam projelerinde mükemmelliği hedeflemektedir.


www.emaar.com.tr




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri